„Máme však záujem najmä o skúsenejších ľudí. Počas sezóny je frmol, nie je čas zaúčať nováčikov. Pravidelne k nám chodievajú pracovať niekoľkí študenti a k nim potrebujeme ešte niekoľkých ľudí. Žiaľ, museli sme upraviť ceny nahor. S tým sa nadá nič robiť, lebo ich zvyšovali aj dodávatelia,“ zhodnotil majiteľ hotela René Pavlík. Podobne sú na tom aj v reštaurácii Sofia.
„Ceny u dodávateľov aj ceny surovín išli nahor o 30 %. Nechceme zarobiť nič navyše, ale museli sme to premietnuť v našej ponuke,“ povzdychol si prevádzkovateľ Antonio Janev. V rekreačnom zariadení Zátoka v časti Domaša - Eva vynovujú donedávna zanedbaný hotel i jeho areál a túžobne očakávajú, že sa im prihlási do roboty šikovný kuchár.
„Zohnať niekoho, koho by robota bavila a chce pripravovať kvalitné jedlá z čerstvých surovín, je asi nemožné. Aspoň nám sa to doteraz nepodarilo, a to ho zúfalo hľadáme už mesiace. Možno sa stane zázrak a niekto sa napokon prihlási,“ hovorí majiteľ hotela Peter Falat. Spoločne s manželkou a nádejnou nevestou však vynovili izby aj fasádu hotela a dúfajú, že si k nim ľudia nájdu cestu. Ťahákom Domaše je aj loď Bohemia s kapacitou vyše 100 ľudí. Ceny lístkov na nej nezvýšili, rovnako tak ani v požičovni plavidiel na Domaši - Dobrej.
Ponúkaný plat
- Kuchár - 9 - 10 €/hod. + strava a ubytovanie
- Barman, čašník - 4 - 4,5 €/hod. + strava a ubytovanie