Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.07.2022 13:00 | Prominenti | Nový Čas Víkend
Foto

Michaela Kocianová odhalila zákulisie modelingu: Aha, s akou hviezdou sa stretla! Čo jej práca zobrala?

Topmodelka Michaela Kocianová (33) sa vo svete modelingu pohybuje už osemnásť rokov. Za ten čas vďaka svojej práci precestovala celý svet, no teraz sa rozhodla žiť na Slovensku, kde našla lásku. Kráska sa momentálne venuje charite, rozhodla sa pomáhať starým ľuďom.

Vráťme sa ešte k modelingu. Je podľa vás oň stále taký záujem, ako keď ste doň vstupovali v roku 2004 vy? 

Robíme kastingy Schwarzkopf Elite Model Look už niekoľko rokov a mám pocit, že chodí viac a viac ľudí, čomu sa veľmi tešíme. Práve tu vidím, že aj sila sociálnych sietí je obrovská. Chodia nám občas rôzni ľudia, veľa z nich používa filtre, a tak každý na fotke vyzerá dobre, preto si myslia, že všetci môžu robiť modeling.

Sú rôzne agentúry, kde sú aj silnejšie ženy a podľa mňa by mali mať zelenú, pretože plnšia žena sa vie s oblečením viac stotožniť na modelke kyprejších tvarov, ako keby to videla na mne. Minule som však dostala otázku, či by takáto žena mohla uspieť v našej súťaži, ale musím povedať, že asi skôr nie, tu na to, bohužiaľ, nie je trh. V Amerike tie dievčatá nie sú iba v modelingových, ale aj v kastingových agentúrach. V každom prípade by mali skúsiť svoje šťastie. A ja im veľmi fandím.

Momentálne predvádzajú pre najvychytenejšie módne značky rôzne typy žien. Plus size modelky aj dievčatá s Downovým syndrómom. Aký na to máte názor?

Nedávno som videla prehliadku Balenciaga, kde mali na sebe modelky plastové masky a chodili ako roboti. Podľa môjho názoru to bola jedna veľká katastrofa, naozaj strašidelné a s krásou, ako bola vnímaná za éry supermodeliek, keď mólam vládli dievčatá ako napríklad Cindy Crawford, to nemalo nič spoločné. A keď sa pýtate na modelky s Downovým syndrómom, samozrejme, aj tie sú nejakým spôsobom krásne, ale cieľom takýchto kampaní je asi upozorniť na túto problematiku. Myslím si však, že nemôžeme robiť všetci všetko. Tiež by som nemohla byť astronautka, lebo to nedokážem. 

Spomínali ste modelky ako Cindy, ktoré pozná celý svet. Dnes sa však do popredia dostávajú prerobené krásky ako Kendall Jenner alebo Gigi Hadid a prirodzená krása sa stráca...

Kendall zastupovala tá istá agentúra v New Yorku ako mňa. Raz tam prišla so svojou maminou v čase, keď ešte nebola známa. Pamätám si, ako mala nalepené umelé mihalnice, každá druhá jej chýbala a bolo to veľmi vtipné. Neskôr z nej agenti vytvorili tú veľkú hviezdu, akou je teraz. Všetko je krásne, ale nie každý to vidí rovnako. Mne sa niečo páči a vám sa nemusí, je to len uhol pohľadu. Ostatné dievčatá s tým bojujú, lebo nemajú za sebou takú marketingovú podporu. Myslím si, že Kendall je krásna žena, len neviem, či sa to úplne zhoduje s tým, čo je pre mňa typ krásnej ženy. 

Čo vám vaša práca dala a čo, naopak, zobrala?

Som dieťa šťasteny, to, ako vyzerám, je práca mojich rodičov a dar od toho hore. Vďaka tomu som mohla robiť prácu, ktorá mi dala veľa skúseností, skvelých ľudí do života a peňažnú slobodu. Mohla som si tak kúpiť byty a postarať sa o seba. Zobrala mi pubertálne roky, keď dievčatá chodili von. Teraz sa na tom smejem, že som bola hlúpa a miesto prehliadok som niekedy chcela sedieť doma a randiť.

Vtedy som to videla inak, pretože priority sa menia postupne, ako starneme. Až neskôr som si uvedomila, ako veľa som vtedy dosiahla. Bolo úžasné cestovať. Moji rovesníci nikdy neboli v Paríži, Tokiu, New Yorku a ja som tam chodievala pravidelne. Dnes, keď sa na tú cestu pozriem, poviem si, že sme to spolu so Sašom Jánym zvládli, pretože si myslím, že sama bez dobrého agenta by som to nedala. Stálo to za to.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas Víkend, Karin Kollárová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Farár kúpil pozemok aj s obývaným domom, ktorý mu je tŕňom v oku
Neúprosnému kňazovi vadí domček pri kostole: Rozhodol sa pre rázny KROK! A čo úbohí obyvatelia?
Ja tak rád trsám, trsám!
Foto
Najvtipnejšie zábery zvierat tak, ako ich nepoznáme: Pozrite si situácie, v akých ste sa možno ocitli aj vy!
Izraelské mobilné delostrelectvo páli zo severu Izraela na Libanon v pozícii neďaleko hranice Izraela s Libanonom 30. septembra 2024.
Izrael začal s útokmi na Bejrút: Z oblasti počuť mohutné výbuchy
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Spolupráca Maďarska s Kongom: Na čom sa dohodol premiér s prezidentom?
Na snímke výšková budova, ktorú zasiahol letecký útok izraelskej armády v Bejrúte v skorých ranných hodinách v pondelok 30. septembra 2024.
Obavy z najhoršieho! Obyvateľov južnej časti Bejrútu vyzývajú na EVAKUÁCIU
Vysoký predstaviteľ Európskej únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josep Borrell.
Vysoký predstaviteľ EÚ Borrell zvolal online stretnutie: Rezorty rokovali, na stole je situácia v Libanone
Izraelské mobilné delostrelectvo páli zo severu Izraela na Libanon v pozícii neďaleko hranice Izraela s Libanonom 30. septembra 2024.
Foto
Izrael informoval USA: Čo podnikajú v Libanone? Toto má byť ich cieľom
Bruselské letisko Zaventem (ilustračná fotografia).
Dve bruselské letiská rušia odlety: Pripravujú sa na štrajk, toto chcú dosiahnuť
(ilustračné foto)
Česi pracovali v britskej pobočke McDonald’s ako moderní otroci: Spali v kôlni! To nie je všetko, hrozné detaily
Foto
Kapitán belasých sa na tlačovke neubránil slzám: Silný odkaz fanúšikom!
Americký prezident Joe Biden, francúzsky minister zahraničných vecí Jean-Noël Barrot a šéf európskej diplomacie Josep Borrell.
Ďalšia eskalácia a pozemná operácia Izraela? Biden, Barrot aj Borell sa zhodli na jednom: Toto sa nesmie stať
Šéf strany Piráti Ivan Bartoš.
Aktualizované
Je to definitívne! Piráti odchádzajú z českej vlády: Odhlasovalo to ich Celoštátne fórum