Zmrzlinár U Tulipa nám povedal, že sorbety sa topia najpomalšie, pretože v nich je pevné ovocie, ktoré ich drží pokope. Test Nového Času mu dal za pravdu. Víťazom sa stal sorbet z manga, ktorý priamemu slnečnému žiareniu odolával skoro 24 minút. Aj skúsenému „lízačovi“ však môžu zážitok zo zmrzliny pokaziť deformujúce sa kornútiky, ktoré topiaca sa zmrzlina poriadne rýchlo rozmočí.
Práve kvôli kornútku sme prišli o malinový sorbet. Pokiaľ by bol v tégliku, vydržal by dlhšie. Podľa zmrzlinára sa mala najrýchlejšie roztopiť zmrzlina zelené jablko. Napokon vidno, že svoju zmrzlinu dobre poznal, pretože sa roztopila po 19 minútach.
Ako dlho sa topili
Mangový sorbent - 1,2 €
Čas: 23 min., 57 sek.
Čokoládová - 1,0 €
Čas: 20 min., 10 sek.
Malinový sorbent - 1,2 €
Čas: 19 min., 42 sek.
Jablková - 1,0 €
Čas: 19 min., 11 sek.