V obývačke má obrazy svojich jedál. „Pripomínajú mi spevákov, pre ktorých som varil. Boli to najžiadanejšie jedlá, ktoré im najviac chutili.“ Peter má rád minimalizmus. „Nevedel by som si predstaviť, keby som mal byt prepchatý rôznymi blbosťami a utieral z nich prach. Minimalizmus mám rád doma aj na tanieri.“ Pre kuchára je dôležitá najmä funkčná kuchyňa. „Vždy som ju chcel mať do účka, aby keď prídu kamaráti, som mohol variť priamo pred nimi. Neviem si predstaviť byť k hosťom otočený chrbtom, je to urážka. Mali by vidieť to, čo dávam na tanier.“
Známy kuchár varí zo sezónnych plodín, ktoré si pestuje sám v záhrade svojej mamy, ktorá je vzdialená len pár kilometrov. „Mamina hrá v mojom živote dôležitú úlohu, zostala mi len ona a žijeme jeden pre druhého. V jej záhrade máme všetko od zeleniny cez ovocie až po rôzne bylinky. Spolu sadíme, polievame, staráme sa, aby bolo na tanieri vždy všetko čerstvé.“
Momentálne Peter pripravuje kuchársku knihu s Gizkou Oňovou. „Bude dvojgeneračná, tradičné verzus moderné jedlá. Je tam 120 receptov na každý deň, tak dúfam, že sa bude všetkým páčiť.“