Medzi letné koláče, ktoré Andreinej rodinke výnimočne chutia, patrí osvedčená bublanina. Skvelé na tomto koláči našich starých mám je aj to, že ho môžeme neustále meniť - podľa sezónneho ovocia.
Potrebujeme:
3 vajcia
350 g hladkej múky (môže byť aj polohrubá)
250 g kryštálového cukru
75 ml oleja
300 ml mlieka
1 prášok do pečiva
čerešne a aljašské čučoriedky (alebo iné ovocie)
Postup
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny a postupne pridávame olej. Potom pridáme mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne premiešame.
Cesto nalejeme na plech, ktorý sme vymazali tukom a vysypali múkou, prípadne sme ho vyložili papierom na pečenie. Na vrh naukladáme ovocie - čerešne a aljašské čučoriedky (muchovník) alebo iné ovocie (podľa chuti).
Pečieme pri teplote 180 stupňov do zlata, cca 20-25 min.
Dobrú chuť!