Smotanová torta je výborné osvieženie na letné horúce dni nielen pre deti, ale aj pre dospelých. Ovocie viete zameniť podľa svojej chuti.
Potrebujeme:
- 2 kyslé smotany
- 1 smotanu na šľahanie
- piškóty (dlhé a guľaté)
- 1 až 2 lyžice granka
- cukor
- čučoriedky
- uvarenú kávu
- čokoládové lupene
- jahody
- banány (alebo iné ovocie)
Postup
Smotanu na šľahanie vyšľaháme a pridáme kyslú smotanu. Vymiešame s cukrom. Jahody a banány nakrájame. Dlhé piškóty namáčame do kávy a kladieme do tortovej formy.
Smotanu rozdelíme na tri časti. Na piškóty pridáme prvú - tenšiu vrstvu smotany. Na vrch naukladáme nahusto banány. Pridáme ďalšiu vrstvu smotany a potom opäť piškóty namočené v káve. Do poslednej časti smotany primiešame granko a vylejeme na tortu.
Na záver tortu ozdobíme podľa seba - v tomto prípade guľatými piškótami, jahodami, čučoriedkami a čokoládovými lupeňmi. Uložíme do chladničky na 24 hodín a podávame.
Dobrú chuť!