Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.07.2022 20:25 | Šport | Futbal

Slovan predviedol ukážkový obrat, Skaličania zaknihovali prvé víťazstvo

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v sobotnom zápase 3. kola Fortuna ligy nad MFK Zemplín Michalovce 4:2, hoci po prvom polčase prehrávali 0:2. V sobotnom zápase 3. kola futbalovej Fortuna ligy zaznamenal nováčik MFK Skalica prvú výhru v najvyššej slovenskej súťaži, keď zdolal doma trápiaci sa AS Trenčín 2:0.

V základnej zostave "belasých" chýbalo viacero hráčov, ktorí v týždni nastúpili v odvetnom stretnutí 2. predkola Ligy majstrov proti Ferencvárosu Budapešť (1:4). Prvý polčas lepšie vyšiel Michalovčanom, ktorí išli do vedenia v 8. minúte gólom Wisdoma Kanua a v závere polčasu zvýšil ich šance na víťazstvo Brian Peňa.

Úradujúci majster do druhého polčasu vystriedal štyroch hráčov, výrazne pridal v ofenzívnej aktivite a striedajúci Tigran Barseghjan a Andre Green vyrovnali na 2:2. O víťazstve Slovana rozhodol v 83. minúte Uche Agbo, definitívnu podobu výsledku dala technická strela Ivana Šaponjiča, ktorú si zrazil do bránky Michal Jeřábek.

Slovanisti majú po troch zápasoch na konte šesť bodov a poskočili na čelo neúplnej tabuľky. Michalovčania sú po prvej prehre v sezóne pred nedeľnými dohrávkami na priebežnom 4. mieste.

Fortuna liga - 3. kolo:

ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 4:2 (0:2)

Góly: 59. Barseghjan, 72. Green, 83. Agbo, 90.+1 Jeřábek (vl.) - 8. Kanu, 45. Peňa. Rozhodovali: Kráľovič – Vorel, Kuba, bez kariet, 2000 divákov.

Slovan Bratislava: Trnovský - Hrnčár, Križan (78. Zmrhal), Voet (46. Abena), Lovat - Mustavič, Agbo, Holman (46. Barseghjan) - Čakvetadze, Medveď (46. Šaponjič), Čavrič (46. Green)

Michalovce: Száraz - Kotula, Ranko, Jeřábek, Mendez - Peňa (55. Slebodník), Vaško, Begala - Jánošík (82. Volanakis), Kanu (55. Da Silva), Marcin (66. Žofčák)

Zverenci trénera Juraja Jarábka sa presadili už v prvom polčase, keď v 28. minúte Ján Vlasko premenil penaltu. Víťazstvo potvrdil v 64. minúte kapitán Martin Nagy. Skalica sa v nekompletnej tabuľke dostala so štyrmi bodmi na 7. miesto pred Spartak Trnava.  

Naopak trenčiansky AS ešte v novej sezóne nevyhral a nestrelil ani gól a so skóre 0:6 zostáva na poslednej 12. priečke. Po remíze v 1. kole so Žilinou prehral so Slovanom 0:4 a trenčianski futbalisti sa nepresadili ani na ihrisku Skalice, už pod vedením doterajšieho asistenta trénera Mariána Zimena.

V priebehu tohto týždňa nahradil vo funkcii Petra Hyballu, ktorý skončil na lavičke po obojstrannom vyhodnotení aktuálnej situácie a vzájomnej dohode.

Fortuna liga - 3. kolo:

MFK Skalica - AS Trenčín 2:0 (1:0)

Góly: 28. Vlasko (z 11 m), 64. Nagy, ŽK: Potoma, Baumgartner - Gajdoš, Bainovič, Stojsavljevič, rozhodovali: Smolák - Pozor, Čajka, 1832 divákov.

Skalica: Junas - Podhorin (46. Černek), Blažek, Rudzan, Čögley - Nagy (90. Mášik), Hollý - Potoma (85. Václav), Fábry (46. Šebesta), Yao - Vlasko (70. Baumgartner)

Trenčín: Kukučka - Kozlovský (62. Mičuda), Pires, Stojsavljevič, Madu (83. Letenay) - Lavrinčík, Bainovič (74. C. Ramirez), Gajdoš – Kmeť (62. Demitra), Kupusovič (62. Ibrahim), Soares

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Radikálny krok Kyjeva: Rozhodnutie, ktoré mnohých nepoteší! O čo ide?
Na snímke lokomotíva spoločnosti European Locomotive Leasing, ktorú si prenájímajú České dráhy.
Po potopách konečne dobré správy: České dráhy obnovia spoje do TÝCHTO slovenských miest!
Ilustračné foto
Kyjevské úrady varujú: Obyvatelia by mali obmedziť pobyt vonku! Čo sa to tam deje?
NASA zverejnila snímku dňa od Petra Horálka.
FotoVáš Tip
Fotka zo Slovenska opäť zaujala svet: V NASA hviezdi záber zo Spišského hradu!
Janko dal zbohom svojej legendárnej ofine.
Foto
Let’s Dance prekvapuje: Vráti sa na parket Janko Tribula? Jeho slová hovoria jasne
Komár tigrí (Aedes albopictus)
Po povodniach hrozí ďalšia kalamita: Ako sa uchrániť pred inváziou komárov?
Prezident Pellegrini podpísal novelu zákona, ktorou sa menia príspevky pre policajtov.
Peter Pellegrini podpísal novelu zákona: Pozrite sa, ako za zmenia príspevky pre policajtov
Spokojná: Speváčka si myslí, že ženy sa často prispôsobujú.
Foto
Lucie Vondráčková rapídne SCHUDLA: STRÁCA sa pred očami! Čo sa s ňou deje?
Ilustračné foto
Slovensko a očkovanie proti COVID-u: Vakcína, ktorá poskytuje zvýšenú ochranu, bude čoskoro dostupná
Ivana Zuzelková hlásila správy, keď sa stal trapas.
Váš Tip
Moderátorka Televíznych novín hlásila správy, zrazu sa to stalo: Bolo ťažké sa nerozosmiať!
Foto
Okamžitá hviezda: Na sebavedomého Slafkovského už spievajú ódy!
(ilustračné foto)
Lekár, ktorý mal dvom pacientom zle zoperovať oči: Vyšetrovateľ v Bratislave rozhodol, padlo OBVINENIE!