Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.07.2022 20:25 | Šport | Futbal

Slovan predviedol ukážkový obrat, Skaličania zaknihovali prvé víťazstvo

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v sobotnom zápase 3. kola Fortuna ligy nad MFK Zemplín Michalovce 4:2, hoci po prvom polčase prehrávali 0:2. V sobotnom zápase 3. kola futbalovej Fortuna ligy zaznamenal nováčik MFK Skalica prvú výhru v najvyššej slovenskej súťaži, keď zdolal doma trápiaci sa AS Trenčín 2:0.

V základnej zostave "belasých" chýbalo viacero hráčov, ktorí v týždni nastúpili v odvetnom stretnutí 2. predkola Ligy majstrov proti Ferencvárosu Budapešť (1:4). Prvý polčas lepšie vyšiel Michalovčanom, ktorí išli do vedenia v 8. minúte gólom Wisdoma Kanua a v závere polčasu zvýšil ich šance na víťazstvo Brian Peňa.

Úradujúci majster do druhého polčasu vystriedal štyroch hráčov, výrazne pridal v ofenzívnej aktivite a striedajúci Tigran Barseghjan a Andre Green vyrovnali na 2:2. O víťazstve Slovana rozhodol v 83. minúte Uche Agbo, definitívnu podobu výsledku dala technická strela Ivana Šaponjiča, ktorú si zrazil do bránky Michal Jeřábek.

Slovanisti majú po troch zápasoch na konte šesť bodov a poskočili na čelo neúplnej tabuľky. Michalovčania sú po prvej prehre v sezóne pred nedeľnými dohrávkami na priebežnom 4. mieste.

Fortuna liga - 3. kolo:

ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 4:2 (0:2)

Góly: 59. Barseghjan, 72. Green, 83. Agbo, 90.+1 Jeřábek (vl.) - 8. Kanu, 45. Peňa. Rozhodovali: Kráľovič – Vorel, Kuba, bez kariet, 2000 divákov.

Slovan Bratislava: Trnovský - Hrnčár, Križan (78. Zmrhal), Voet (46. Abena), Lovat - Mustavič, Agbo, Holman (46. Barseghjan) - Čakvetadze, Medveď (46. Šaponjič), Čavrič (46. Green)

Michalovce: Száraz - Kotula, Ranko, Jeřábek, Mendez - Peňa (55. Slebodník), Vaško, Begala - Jánošík (82. Volanakis), Kanu (55. Da Silva), Marcin (66. Žofčák)

Zverenci trénera Juraja Jarábka sa presadili už v prvom polčase, keď v 28. minúte Ján Vlasko premenil penaltu. Víťazstvo potvrdil v 64. minúte kapitán Martin Nagy. Skalica sa v nekompletnej tabuľke dostala so štyrmi bodmi na 7. miesto pred Spartak Trnava.  

Naopak trenčiansky AS ešte v novej sezóne nevyhral a nestrelil ani gól a so skóre 0:6 zostáva na poslednej 12. priečke. Po remíze v 1. kole so Žilinou prehral so Slovanom 0:4 a trenčianski futbalisti sa nepresadili ani na ihrisku Skalice, už pod vedením doterajšieho asistenta trénera Mariána Zimena.

V priebehu tohto týždňa nahradil vo funkcii Petra Hyballu, ktorý skončil na lavičke po obojstrannom vyhodnotení aktuálnej situácie a vzájomnej dohode.

Fortuna liga - 3. kolo:

MFK Skalica - AS Trenčín 2:0 (1:0)

Góly: 28. Vlasko (z 11 m), 64. Nagy, ŽK: Potoma, Baumgartner - Gajdoš, Bainovič, Stojsavljevič, rozhodovali: Smolák - Pozor, Čajka, 1832 divákov.

Skalica: Junas - Podhorin (46. Černek), Blažek, Rudzan, Čögley - Nagy (90. Mášik), Hollý - Potoma (85. Václav), Fábry (46. Šebesta), Yao - Vlasko (70. Baumgartner)

Trenčín: Kukučka - Kozlovský (62. Mičuda), Pires, Stojsavljevič, Madu (83. Letenay) - Lavrinčík, Bainovič (74. C. Ramirez), Gajdoš – Kmeť (62. Demitra), Kupusovič (62. Ibrahim), Soares

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Kolóny v Banskej Bystrici.
Uzavretý most v Banskej Bystrici: S búraním začnú už počas tejto noci!
Ľudia sa zhromažďujú neďaleko domu zničeného počas izraelského raketového útoku na južnom predmestí Bejrútu.
Izrael hlási úspech: Pri útoku v Bejrúte zahynula dôležitá hlava Hizballáhu
K útoku došlo v holandskom Rotterdame.
Pozadie krvavého útoku v Rotterdame: Polícia odhalila to, čoho sa všetci obávali
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Stránka na sociálnej sieti sa vydávala za bratislavskú zoo: Polícia varuje! O čo podvodníkom išlo?
(ilustračné foto)
TAJNÝ recept odhalený: Namiešajte si tento nápoj a vyhnite sa chorobám! Je to jednoduché
Fotky z oslavy Roberta Fica zverejnila Jana Vaľová.
Foto
Fico oslavuje 60-tku vo veľkom štýle: Premiér dostal exkluzívny dar! Pozrite sa na to
Zuzana Dolinková a Robert Fico.
Robert Fico reaguje na kritiku od zdravotníkov: Čo podľa premiéra musí ponúknuť ministerka Dolinková?
Bezpečnostný analytik Radovan Bránik.
Bezpečnostný expert Bránik: Prečo mi politici prekážajú na miestach katastrof!
Thermometer in front of an autumn colored tree
Užijeme si cez víkend babie leto? Zistite, čo nás čaká, blíži sa prudká ZMENA!
Český prezident Petr Pavel.
Prezident Pavel odovzdal svoj hlas vo voľbách: Silné slová! Jediná cesta, ako niečo zmeniť, je...
Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Povodňové fondy EÚ: Dostaneme viac, ako naši susedia? Premiér o tom, koľko peňazí pripadne Slovensku
(ilustr. foto)
Zákon o zdanení nápojov s pridaným cukrom vstúpi do platnosti: Veľký PREHĽAD! Čoho všetkého sa bude týkať?