Ponúkame vám trojicu ľahkých receptov, ktoré sú zdravé aj chutné. Sú vhodné pre športovcov, ale aj pre tých, ktorí sa snažia zopár kíl zhodiť.
Zeleninový šalát s avokádom a morčacím mäsom
Na 4 porcie potrebujeme:
• 850 g morčacích pŕs v celku
• morskú soľ v mlynčeku
• čierne korenie v mlynčeku
• čerstvý tymian
• olivový olej
• 2 avokáda
• 1 červenú papriku
• 3 menšie červené cibule
• 250 g cherry paradajok
• 1 hrsť sterilizovanej kukurice
• 1 hrsť čerstvého koriandra
• 1 a 1/2 limetky
Postup:
Umyté a osušené morčacie prsia očistíme od šliach a krvavých stôp. Rozdelíme ich na 4 približne rovnako veľké časti. Ochutíme ich soľou, korením, čerstvým tymianom a opečieme na rozpálenej panvici s olivovým olejom zo všetkých strán do zlatohneda. Na záver ich pokvapkáme limetkovou šťavou, prikryjeme alobalom a necháme niekoľko minút odpočívať. Pred servírovaním ich nakrájame na tenké plátky.
Medzitým pripravíme avokádový šalát. Avokádo rozdelíme na polovice a pomocou lyžice vyberieme dužinu. Dužinu nakrájame na tenké plátky. Papriku nakrájame na rezance, cibuľu na tenké pásiky a cherry paradajky na polovice, prípadne štvrtiny. Zeleninu aj s avokádom preložíme do misky, pridáme šťavu z 1 a 1/2 limetky, olivový olej, soľ, korenie, kukuricu a nahrubo nasekaný koriander. Zľahka premiešame a necháme chvíľu postáť.
Servírovanie - Na tanier naservírujeme porciu šalátu a naň plátky mäsa. Pokvapkáme olivovým olejom a dozdobíme lístkami koriandra.