Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.08.2022 22:15 | Šport | Futbal

Dunajská Streda tesne padla: Červená karta kapitána a následne rozhodujúci gól

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda prehrali v stredajšom úvodnom stretnutí 3. predkola Európskej konferenčnej ligy s rumunským FCSB 0:1.

Inkasovali v 69. minúte od Joonasa Tamma, ktorý skóroval bezprostredne po vylúčení domáceho kapitána Dominika Kružliaka. Odveta v Bukurešti je na programe vo štvrtok 11. augusta o 19.30 SELČ. Postupujúci sa v play off stretne s víťazom dvojzápasu medzi nórskym Vikingom Stavanger a írskym Sligom Rovers.

úvodný zápas 3. predkola EKL:
FC DAC 1904 Dunajská Streda - FCSB 0:1 (0:0)
Gól: 69. Tamm. ŽK: Risvanis, Kružliak - Dawa, Radunovič, Edjouma, Tamm, ČK: 68. Kružliak (DAC) po 2. ŽK. Rozhodovali: Obrenovič - Praprotnik, Kordež (všetci Slov.), 8424 divákov
DAC: Veszelinov - Blackman, Kružliak, Risvanis, Ciganiks - Dimun - Szánthó (68. Brunetti), Káčer, Balogh (75. Moumou), Veselovský (86. Kalmár) - Krstovič (86. Nicolaescu)
FCSB: Tarnovanu - Popescu, Dawa, Tamm, Radunovič - Edjouma (76. Sut), Olaru - Miculescu (78. Lixandru), Popescu, Coman (46. Oaida) - Rusu (64. Stoica)
 

Už v 3. minúte si hostia vypracovali veľkú šancu, lopta sa dostala pred bránku Veszelinova, kde ju tesne nezachytil hrotový útočník Rusu. Najväčšie príležitosti prvého polčasu pramenili z priamych kopov. V 17. minúte mala k dispozícii štandardnú situáciu Dunajská Streda a Szánthó opečiatkoval žrď. Na opačnom konci to spoza šestnástky vyskúšal Edjouma, mal dostatok času na prípravu, no nenamieril presne. Popescu vypálil po zemi z rohu šestnástky a jeho strela iba o kúsok minula vzdialenejšiu žrď. Ďalší priamy kop pre domácich vybojoval Krstovič, sám ho aj zahral, ale z výhodnej pozície prestrelil bránku hostí. Pred prestávkou sa štandardky FCSB chopil Coman a ani on netrafil do priestoru troch žrdí.

Po zmene strán vystrašil domácich Miculescu, jeho prudká krížna strela tesne minula bránku. Duel bol herne vyrovnaný, v druhom dejstve však priebeh kúskovali fauly a ani jeden tím sa vyslovene nehnal za otváracím gólom dvojzápasu. V 68. minúte oslabil domácich Kružliak, keď si ako posledný hráč vzadu zle spracoval loptu, zmocnil sa jej Popescu a stopér DAC ho musel stiahnuť za dres, aby nepostupoval sám na brankára. Kružliak videl jednoznačnú druhú žltú kartu a predčasne putoval pod sprchy. Dunajská Streda zareagovala striedaním, obranca Brunetti nahradil krídelníka Szánthóa. Súper dokonale zužitkoval priamy kop nariadený za Kružliakov faul a ešte viac vytrestal fortunaligistu. Radunovič odcentroval do šestnástky a Tamm nekompromisným volejom pod brvno otvoril skóre. Potom sa hostia dopustili už druhého tvrdého zákroku na Káčera v zápase, domáci tréner Guľa dostal za ostré protesty žltú kartu. Guľa chcel v závere ešte niečo urobiť s výsledkom dvojnásobným striedaním, keď poslal na trávnik aj Kalmára. Jeho zverenci zatlačili napriek početnej nevýhode, ale nepodarilo sa im vyrovnať.

hlasy po zápase:
Nicolae Dica, tréner FCSB: "Očakávali sme náročný súboj, povedal som to už na predzápasovej tlačovej konferencii. Stretli sme sa s veľmi dobrým tímom, proti ktorému sme 70 minút hrali výborne. Najmä v prvom polčase sa nám darilo napádať a tvoriť si šance. Aj domáci mali jednu veľkú príležitosť, ale myslím si, že predovšetkým v úvodnom dejstve sme boli lepší a agresívnejší. Prišla červená karta pre domáceho kapitána a skórovali sme. Som však nespokojný so záverečnými 20 minútami, mali sme duel lepšie kontrolovať a mali sme pridať aspoň ešte jeden gól, to by bolo ideálne. Celkovo môžem zagratulovať mužstvu k prístupu a víťazstvu."


Miroslav Káčer, stredopoliar DAC: "Asi sa zhodneme na tom, že to je zatiaľ naša najťažšia prekážka. Preto to hráme, je to super protivník a tešíme sa na odvetný zápas, kde je všetko otvorené. Verím, že to zvládneme. Po vylúčení Dominika Kružliaka som cítil z tímu, že chce dať vyrovnávajúci gól. Po tom, ako sme inkasovali, bola reakcia výborná. V týchto zápasoch rozhodujú detaily a myslím si, že my sme neboli dostatočne dôslední, a preto sme prehrali."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Rozhodnutie Juraja Blanára vychádza aj z konsolidačnej dielne.
Blanár zatvára ambasády: Je za tým šetrenie? Takto to vidí bývalý diplomat, ide o zlé rozhodnutie!
Ekológovia si mysleli, že objavili morského hada.
Ekológov splietol slizký objav na pláži: Keby vedeli, čo majú v rukách, neusmievali by sa!
KRÁSKY: Fujary z dielne Mariána Plavca nielen dokonale znejú, ale lahodia aj oku.
Váš Tip
Kaštieľ v Čičmanoch bude hostiť zaujímavú návštevu: Do okolia sa budú šíriť takéto zvuky!
Foto
Slovenská extraliga sa stáva útočiskom pre vyvrheľov: Sexuálni predátori na našich klziskách!
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.
Lavrov potvrdil to, o čom sa len šepkalo: Rusko má nového partnera, vzťahy dvoch krajín sú na výbornej úrovni
Nový britský premiér Keir Starmer
Britský premiér sa stal terčom ostrej KRITIKY: Luxusné dary od multimilionára!
Izraelský tank je otočený na pásmo Gazy v stredu 11. septembra 2024.
Libanonský minister straší slovami o návrate do TEMNÉHO stredoveku: Na Blízkom východe sa schyľuje k…
Podľa Z. Lecza bol incident na škole s veľkou pravdepodobnosťou nešťastnou udalosťou.
Pád 11-ročného školáka z 3. poschodia: DETAILY nešťastia v Kráľovskom Chlmci! TOTO si nikto nevie vysvetliť
Polícia začala odkláňať vodičov už vo štvrtok popoludní.
Foto
Mimoriadna situácia v Banskej Bystrici: Dopravné PEKLO pre schátraný most! Mesto vyvracia tieto KLAMSTVÁ
Nela sa teší, že ju ľudia znovu spoznajú ako speváčku. Vydáva album a chystá turné.
Foto
Nela Pocisková po KRÍZE vo vzťahu s Filipom Tůmom: Prehovorila o SVADBE! Aha, čo naznačila
Analytik INESS Radovan Ďurana bol hosťom relácie Diskusný klub.
Analytik Ďurana tvrdo skritizoval vládny šetriaci balíček: Čo znamená daňová povodeň pre bežného Slováka?
O príčine vyhynutia mamutov vzniklo množstvo teórií.
Foto
Ako vyhynuli mamuty? Prevratná teória môže všetko zmeniť! Pravekých obrov mohla vyhubiť dnes už bežná vec