V súčasnosti je síce trend variť doma a čo najviac prírodne, avšak tento malý záchranca vie spasiť narýchlo vymyslené jedlo. Odborníci z českého magazínu dTest sa v laboratóriu pozreli na známe značky. Skutočne obsahujú nejaké mäso?
Odborníci z magazínu dTest rovno prezrádzajú, že väčšinu z nich spája s mäsom silnejší vzťah, než len letmá „známosť z rýchlika“. Pri výrobe bujónov sa často pracuje s ingredienciami získanými z hovädzieho, nie s mäsom samotným. „Najčastejšie ide o mäsový extrakt, hovädzí tuk, prípadne sušené mäso,“ vysvetlila Hana Hoffmannová, šéfredaktorka magazínu dTest.
Podľa odborníkov je možné meraním a následným výpočtom určiť, aké množstvo čistých svalových bielkovín – proteínov bolo vnesených do daného výrobku priamo svalovinou. Známkovalo sa tiež ostatné zloženie a, samozrejme, senzorika.