Podľa nedávnej štúdie Herbalife Nutrition mnohí z nás stále veria rôznym mýtom týkajúcich sa jedla. Niektoré z nich však môžu byť podľa odborníkov pre naše zdravie až ohrozujúce, píše britský bulvár The Sun, ktorý oslovil odborníka na výživu Richarda Allisona. Ten pre britský bulvár ozrejmil niekoľko zaujímavých faktov.
Mýtus 1: Nevynechávajte raňajky
Raňajky sú prvá príležitosť na doplnenie energie po spánku. „Musíme doplniť zásoby glykogénu, ktoré zásobujú telo a svaly energiou," tvrdí pán Allison s tým, že časté vynechávanie raňajok by mohlo viesť k zníženiu fyzickej aktivity, pretože telu by chýbali potrebné zásoby energie. Závisí to však aj od životného štýlu.
Sú však aj ľudia, ktorí raňajkujú po rannom cvičení. Preto britský odborník tvrdí, že je dôležité prispôsobiť prvé jedlo dňa so životným štýlom berúc do úvahy aj ostatné aspekty života človeka.
2. mýtus: Čím je jedlo čerstvejšie, tým je výživnejšie
Väčšina ľudí verí tomu, že čerstvé ovocie a zelenina sú výživnejšie ako mrazené potraviny. Richard Allison toto potvrdzuje. Dodáva však, že mrazené potraviny nie sú úplne bez živín. "Rýchlym zmrazením dokážeme v potravine uchovať množstvo základných živín," tvrdí.