Živánska z aljašskej tresky
Počet porcií: 2
Potrebujeme:
- 300 g filet z aljašskej tresky
- morskú soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- olivový olej
- 1 lyžičku mletej papriky
- čerstvý tymian
- 1 batat
- 2 papriky mix (žltú, červenú)
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 plátky sušenej šunky
- 1 citrón
Postup:
Umyté a osušené filety tresky nakrájame na menšie kúsky. V miske ich zmiešame so soľou, s korením, olejom, mletou paprikou a lístkami tymianu.
Batat ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Zmiešame ich s nakrájanými paprikami, bielymi časťami lahôdkovej cibuľky, so soľou, s korením, plátkami cesnaku, natrhaným tymianom a olejom.
Na pracovnú dosku uložíme veľký plát alobalu vo dvoch vrstvách. Naň položíme o niečo menší kus papiera na pečenie. Do stredu navrstvíme porciu zeleniny, tresky, natrhané kúsky šunky, plátok citróna a dôkladne zabalíme. Rovnakým spôsobom pripravíme aj druhú porciu.
Grilujeme v zatvorenom zohriatom grile približne 10 – 12 minút. Potom skontrolujeme, či je batat upečený dochrumkava a ostatné suroviny sú už mäkké.
Servírovanie:
Živánsku podávame pokvapkanú olejom, citrónovou šťavou a ozdobenú nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.