Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pripravte si obľúbenú klasiku trochu inak: Mňam! Budú sa zalizovať deti aj dospelí

Pripravte si obľúbenú klasiku trochu inak: Mňam! Budú sa zalizovať deti aj dospelí

Zdroj: lidl

Reklama

Úplná klasika sú zemiakové, no placky možno pripraviť aj z mnohých iných druhov zeleniny a ďalších surovín. My pre vás tentoraz máme dva úplne rozdielne recepty - v jednom hrá hlavnú úlohu cuketa, ten druhý ocenia všetci maškrtníci.

Bylinkovo-zeleninové placky

4 porcie


Potrebujeme:

  • 1 mrkvu
  • 1 petržlen
  • 1 menšiu cuketu
  • 2 vajíčka
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice strúhanky
  • 1 hrsť nasekaných čerstvých byliniek (petržlenová vňať, oregano, tymián, bazalka)
  • 1 strúčik cesnaku
  • olivový olej
  • 1 hrsť listových šalátov
  • morskú soľ v mlynčeku
  • čierne korenie v mlynčeku
  • citrónovú šťavu
  • 2 mozzarelly

Postup:

  • Očistenú koreňovú zeleninu spolu s cuketou nastrúhame na jemnom strúhadle. Ak pustí zelenina príliš veľa šťavy, vyžmýkame ju rukami. Potom k nej pridáme vajíčka, hladkú múku, strúhanku, nasekané bylinky a prelisovaný strúčik cesnaku. Ochutíme soľou, korením a necháme chvíľu postáť.
  • Naberieme 1 lyžicu cesta, položíme na panvicu s rozpáleným olivovým olejom a vytvarujeme tenkú placku. Opekáme ich na miernom ohni z oboch strán do zlatohneda. Potom preložíme na kuchynské utierky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
  • Umytý a osušený šalát ochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a pár kvapkami olivového oleja. Mozzarellu nakrájame na tenšie plátky.

Servírovanie

  • Na tanier naservírujeme placky a jemne ich osolíme. Položíme na ne plátky mozzarelly. Listový šalát podávame v samostatnej miske alebo na tanieriku spolu s plackami.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace