Kto by nemiloval špagety? Receptov, v ktorých hrajú jednu z hlavných úloh, je nepreberné množstvo, navyše ich príprava väčšinou nie je zložitá. My sme vybrali tri, o ktorých si myslíme, že by sa vám mohli zapáčiť.
Špagety s mozzarellou, cherry paradajkami a rukolou
2 porcie
Potrebujeme:
- 125 g mozzarelly
- 200 g špagiet
- morskú soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- olivový olej
- 5 strúčikov cesnaku
- 200 g cherry paradajok
- 1 hrsť kapár
- 1 štipľavú papričku
- 50 ml suchého bieleho vína
- 1 hrsť rukoly
- asi 30 g syra Grana Padano
Postup:
- Špagety uvaríme v osolenej vriacej vode „al dente“. Scedíme a trochu vody, v ktorej sa varili cestoviny, si odložíme.
- Na rozpálenom woku alebo väčšej panvici na olivovom oleji krátko orestujeme cesnak nasekaný nadrobno. Pridáme cherry paradajky rozkrojené na polovice. Osolíme a okoreníme. K paradajkám pridáme hrsť kapár a restujeme asi 5 minút, kým cherry paradajky nezmäknú. Zo štipľavej papričky odstránime semienka, nasekáme ju nadrobno a pridáme na panvicu. Zmes podlejeme suchým bielym vínom. Keď sa alkohol z vína odparí, podlejeme základ asi 100 ml vody, v ktorej sa varili špagety.
- Scedené uvarené špagety preložíme do omáčky, premiešame a stiahneme z ohňa. Pridáme mozzarellu nakrájanú na malé kocky a rukolu, ktorú natrháme na menšie časti. Dôkladne premiešame a ihneď podávame.
Servírovanie
- Špagety servírujeme v hlbokom tanieri posypané nastrúhaným syrom Grana Padano.