Kto by nemiloval špagety? Receptov, v ktorých hrajú jednu z hlavných úloh, je nepreberné množstvo, navyše ich príprava väčšinou nie je zložitá. My sme vybrali tri, o ktorých si myslíme, že by sa vám mohli zapáčiť.
Špagety s kuracím mäsom a paradajkovou salsou
2 porcie
Potrebujeme:
- 200 g špagiet
- 4 veľké paradajky
- 2 kusy kuracích prsných rezňov
- 1 veľkú hrsť nesolených kešu orechov
- 2 strúčiky cesnaku
- morskú soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- 1 lyžičku kryštálového cukru
- 1 lyžicu bieleho vínneho octu
- syr Grana Padano na posypanie
- olivový olej
- čerstvé oregano
Postup:
Salsa
- Na spodnej strane umytých paradajok nakrojíme krížik a krátko ich oblanšírujeme – vložíme asi na 1 minútu do vriacej vody a potom ich ihneď preložíme do ľadovej vody – budú sa nám tak ľahšie šúpať.
- Medzitým si na suchej panvici orestujeme hrsť nesolených kešu orieškov. Opražené oriešky v mixéri rozdrvíme na drobné kúsky. Z ošúpaných paradajok vydlabeme jadierka a dužinu nakrájame na malé kocky. Paradajky preložíme do misy, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, lyžičkou cukru, lyžicou bieleho vínneho octu a premiešame. Pridáme nasekané kešu oriešky, 2 nastrúhané strúčiky cesnaku, 5 lyžíc olivového oleja a hrsť nasekaného oregana. Dôkladne premiešame.
Kuracie mäso
- Kuracie prsia odblaníme a očistíme. Potom mäso rozkrojíme na ploché rezne a nakrájame na malé kocky. Ochutíme soľou, čerstvo namletým čiernym korením a pokvapkáme olivovým olejom. Na rozpálenej panvici opečieme kúsky kuracích pŕs do zlatohneda. Potom pridáme paradajkovú salsu a dôkladne premiešame.
Špagety
- Medzitým si v osolenej vriacej vode uvaríme špagety „al dente“. Ešte horúce scedené špagety pridáme k mäsu a salse a premiešame.
Servírovanie
- Pred podávaním posypeme čerstvým oreganom, pokvapkáme olivovým olejom a navrch nastrúhame syr Grana Padano.