Kto by nemiloval špagety? Receptov, v ktorých hrajú jednu z hlavných úloh, je nepreberné množstvo, navyše ich príprava väčšinou nie je zložitá. My sme vybrali tri, o ktorých si myslíme, že by sa vám mohli zapáčiť.
Špagety s paradajkami, feniklom a morčacím mäsom
4 porcie
Potrebujeme:
- 250 g morčacích pŕs vcelku
- 1 cibuľu
- 4 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- 1 fenikel
- morskú soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- 250 g špagiet
- 140 g sušených paradajok v oleji
- 250 g cherry paradajok
- 100 ml suchého bieleho vína
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- hoblinky parmezánu
Postup:
- Nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak restujeme na panvici s trochou olivového oleja. Po chvíli pridáme fenikel nakrájaný na malé kúsky. Osolíme, okoreníme a ďalej opekáme. Potom pridáme na malé kocky nakrájané morčacie prsia. Príliš nemiešame, aby sa mäso nezačalo dusiť. Ochutíme soľou a korením.
- Medzitým uvaríme špagety vo vriacej osolenej vode „al dente“. Scedíme a necháme odkvapkať. Keď mäso získa zlatohnedú farbu, pridáme na panvicu sušené paradajky nakrájané nadrobno a cherry paradajky na polovice. Podlejeme vínom a počkáme, kým sa z neho odparí alkohol. Stiahneme z ohňa, pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať a špagety. Dôkladne premiešame.
Servírovanie
- Špagety servírujeme v hlbokom tanieri posypané hoblinkami parmezánu a nasekanou petržlenovou vňaťou.