2. Ovsené vločky
Ovsené vločky sú skvelou voľbou pre niektorých ľudí s cukrovkou 2. typu vďaka nižšiemu glykemickému indexu. Majú tiež dobrý obsah vlákniny, ktorá je kľúčom k udržaniu hmotnosti a tráviaceho zdravia. Môže dokonca aj chrániť srdce, čo je dôležité, pretože ľudia s cukrovkou 2. typu sú náchylní na srdcové choroby.
Revízia štúdií z roku 2015 zistila, že ľudia s cukrovkou 2. typu, ktorí jedli na raňajky ovsené vločky, mali po jedle lepšie hladiny glukózy v krvi ako tí, ktorí jedli iné raňajky.
Môžeme z nich pripraviť teplú kašu a posypať čerstvým ovocím, ako sú maliny a orechy, alebo ich môžeme pridať do smoothies. "Ovsené vločky sú zdravé a sýte raňajky, ktorých príprava vám zaberie len pár minút. Obsahujú aj vlákninu, ktorá vás zasýti. Môžete prihodiť rôzne ovocie, pridať mlieko alebo vodu a navrch oriešky alebo semienka," radí odborníčka na výživu.