2. Fazuľa
Skromná fazuľa skrýva množstvo výhod. Pravidelná konzumácia fazule pomáha znižovať hladinu cholesterolu a zápalov, zlepšuje aj zdravie čriev, a to všetko vďaka vláknine a škrobu, ktoré obsahuje. "Strukoviny, vrátane všetkých druhov fazule, sú bohaté na draslík, meď, fosfor, mangán, železo, horčík a vitamíny B, neobsahujú takmer žiadnu soľ ani tuk a sú vynikajúcim zdrojom rastlinných bielkovín,“ dodáva nutričná špecialistka.
3. Zelený čaj
Skúste nahradiť popoludňajšiu kávu zeleným čajom. Ten obsahuje polyfenoly, ktoré pomáhajú chrániť pred rakovinou a inými ochoreniami, ako je cukrovka, neurologické a kardiovaskulárne ochorenia. "Viaceré klinické štúdie ukázali, že pitie troch až piatich šálok zeleného čaju denne má výrazné ochranné účinky proti chronickým ochoreniam," zdôraznila nutričná špecialistka.