Hoci z detí už vyrástli krásni mladí ľudia a dokážu si aj sami čo-to ukuchtiť, Petra s láskou varí aj svojmu druhému manželovi Tiborovi, s ktorým sa vzali len nedávno. A tak svoju záľubu v gastronómii prezentuje aj na sociálnych sieťach. Dnes ponúka jednoduchý recept, ktorým ulahodíte chuťovým pohárikom.
Potrebujeme:
- 1 balenie lístkového cesta
- 200 ml mlieka
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 balíčka Zlatého klasu
- 3 PL kryštáľového cukru
- černice
- vajíčko na potretie
Postup:
Z mlieka, zlatého klasu a oboch cukrov si podľa návodu uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Cesto rozrežeme na 6 rovnakých štvorcov. Do stredu dáme puding a poukladáme naň do kruhu husto černice. Okraje cesta zložíme cez seba jedným smerom tak, aby nám vznikol okrúhly tvar galetky. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme do zlata cca 20 minút na 180 stupňoch. Podľa chuti posypeme práškovým cukrom.