Zemiaky
Miesto: pivnica
Spôsob: najlepšie v papierových vreckách, ale aj v prepravkách, v jutových vreciach
Teplota: konštantná teplota 4 - 6 °C
Postup:
- zemiaky nechajte po zbere odležať a vyschnúť
- naukladajte ich tak, aby neboli vyššie ako 60 cm
- nič sa im nestane, ak sa navzájom dotýkajú
Jablká
Miesto: pivnica
Spôsob: v prepravkách s dierami na vetranie
Teplota: nad bodom mrazu
Postup:
- neskladujte rôzne odrody spolu, rozdeľte ich do rôznych nádob
- jablká by sa nemali navzájom dotýkať, každé samostatne zabaľte do papiera
Cesnak
Miesto: suché tmavé miesto
Spôsob: v starých silonkách, v nylonových vreckách s dierkami
Teplota: nižšia ako priemerná teplota v byte
Postup:
- zrežte korene na 3 mm a stopku na 10 cm
- zvyšné vysušené korene z hlavičky „vypáľte“ na horáku alebo nad iným plameňom
- cesnaky strkajte do starých siloniek s uzlíkom medzi hlavičkami
- dá sa uskladniť aj v prútených košíkoch alebo kartónových škatuliach s otvormi