Jednoduchá a rýchla príprava, dokonalý efekt. Presne také sú nasledovné dva recepty, ktoré vám dávame do pozornosti.
Či už chcete potešiť malých maškrtníkov na detskej párty, alebo sa k vám chystá partia priateľov, určite ich nikto neošomre.
Čokoládové cake popy
Potrebujeme:
- formu na ľad
- •paličky na nanuky
- čokoládu (mliečnu, tmavú)
- rôzne príchute (lyofilizované maliny, čokoládové guľôčky a nakrájané vafle)
Postup:
- Rozpustíme ľubovoľnú čokoládu (napríklad tmavú a mliečnu) a môžeme ju ochutiť, kým je ešte tekutá. Pripraviť si však môžete aj bielu čokoládu či kombináciu rôznych druhov čokolád.
- Lyžičkou opatrne doplna plníme jednotlivé dieliky formy na ľad. Môžeme striedať aj rôzne čokolády a napríklad maliny.
- V chladničke necháme stuhnúť len chvíľu. Potom zastrčíme drievka/paličky na nanuky a posypeme ozdobami.
- Necháme úplne stuhnúť.
- Stuhnuté čokoládové lízanky vyberieme z formy.
TIP: Ideálne je použiť polosilikónovú formu, aby sa lízanky ľahšie vyberali. Formu netreba ničím vymazať, čokoláda sa pri schladení stiahne a ľahšie sa vyberie.
Otvoriť galériu
Čokoládové cake popy
Zdroj: Sladké zdobenie - Rady a nápady
Domáce pralinky raffaello
Potrebujeme:
- 260 ml kondenzovaného mlieka
- 75 g sušeného mlieka
- 30 g mäkkého masla
- 220 g kokosu + 130 g na obalenie
- 35 ks mandlí
Postup:
- Všetky ingrediencie okrem mandlí zmiešame a necháme v chladničke odležať 30 minút.
- Vytvoríme 35 guliek, do ktorých zapracujeme mandľu. Obalíme v kokose, vložíme do košíčkov a hotovo.
TIP: Pre väčší efekt dajte guľky raffaello do strieborných košíčkov.
Otvoriť galériu
Domáce pralinky raffaello
Zdroj: Sladké zdobenie - Rady a nápady