Ako samotná Katka priznáva, varenie je hneď po hudbe jej najväčšia vášeň, ktorá na ňu pôsobí v kombinácii s obľúbenou hudbou ako totálna duševná očista. Speváčka je aj dvojnásobnou mamou a zo všetkého najradšej zdieľa dobré jedlo s blízkymi ľuďmi, na ktorých jej záleží.
Jesenná pochúťka z jedného plechu
Potrebujeme:
- kuracie mäso/bravčové mäso/tofu
- akúkoľvek kombináciu zeleniny, ja som použila:
- tekvicu na pečenie
- mrkvu
- zemiaky
- zeler
- cibuľu
- cesnak
- čierne korenie
- drvenú rascu
- kurkumu
- mletú papriku sladkú
- mletý rozmarín
- mletý koriander
- olivový olej
Postup:
Množstvo každej suroviny si určíme podľa vlastného hladu, prípadne počtu osôb. Zeleninku a mäsko/tofu nakrájame na kocky a hodíme do veľkej misy. Ošúpaný cesnak prelisujeme a spolu so všetkými koreninami pridáme k zeleninkovo-mäsovej zmesi. Zalejeme olivovým olejom a poriadne všetko premiešame. Hodíme na hlbší plech a pečieme cca 25-30 minút na 180 °C, kým zeleninka nie je mäkká a mäsko upečené.
Možno podávať s kuskusom a bielym jogurtom, čerstvými bylinkami podľa chuti alebo kyslou uhorkou. Najlepšie je však podľa Katky pochúťku postaviť priamo do stredu stola a vyjedať len tak z plechu.
Dobrú chuť!