Odborníčka na etiketu, generálna riaditeľka a zakladateľka spoločnosti Polo & Tweed Lucy Challengerová prezradila, ako sa pri jedení fastfoodu treba správať. „Ľudia, ktorí sú kritickí voči etikete, zabúdajú, že ju sami dodržujú. Napríklad, keď stoja v rade pri pokladni či na autobus. Celá etiketa je o sociálnych podnetoch a správaní, ktoré sme sa naučili,“ uviedla Lucy, ktorá je etiketou fascinovaná odmalička. Ako píše The Sun, takto by ste sa podľa nej mali správať pri jednotlivých pochúťkach.
Fish and chips
Ryba s hranolkami patrí k menej tradičným výberom na Slovensku, no ide o výbornú kombináciu chutí. Jedlo býva často zabalené v papieri, pokiaľ ho nechcete jesť správnym spôsobom. „Nikdy by ste ho nemali jesť z papierového obalu. Vždy použite tanier,“ hovorí Lucy. A čo s kečupom? „Nastriekajte omáčku do pravej hornej časti taniera, nie na jedlo,“ odporúča. Hranolky by ste v žiadnom prípade nemali jesť rukou. Správny spôsob zahŕňa použitie vidličky a noža.
Kebab
Každý má rad kebab. Hodilo by sa však vedieť, ako ho jesť aj v spoločnosti sofistikovanejších hostí. Všetko začína tým, že jedlo dostanete na tanier v jednom kuse. Lucy najskôr otvorí balenie, položí naň tanier a v tejto polohe to otočí. Samozrejme, pri konzumovaní treba použiť vidličku a nôž.