"Pre nás nemá význam zatvoriť, v budove sa bude kúriť aj tak, takže by sme viac menej nič neusporili," uviedol v prieskume jeden z hotelierov. Z ankety OOCR ďalej vyplýva, že nikto z oslovených podnikateľov zatiaľ neplánuje svoje prevádzky zatvoriť úplne alebo definitívne. Šetriť plánujú najmä na prevádzkových a personálnych nákladoch.
Riaditeľka OOCR ďalej uviedla, že obdobie Silvestra sa už pomaly obsadzuje, takže tam situácia nie je nijako kritická. "Nad celou zimnou sezónou ale visí 'ťažký mrak'. Faktúry za energie sú veľmi vysoké, na čo sme už upozornili viackrát. Ceny hotelieri už zvyšovať nemôžu, trh to neunesie," upozornila Blašková. Pokračuje podľa nej trend, že hostia do tatranských hotelov aj na jeden deň prídu, avšak služby, ako napríklad gastro, využívajú menej. Najviac sa preto prepady tržieb týkajú stravovacích prevádzok.
Veľké riziko pre hotelierov je podľa Blaškovej personál. Tí, ktorí zatvárajú, sa snažia, aby zamestnanci čerpali dovolenky a neprepúšťajú. Niektorí ukončili sezónne zamestnania, čo môže podľa OOCR spôsobiť ďalší odliv zamestnancov do iných stabilnejších sektorov, ako počas pandémie.