Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.10.2022 16:00 | Tip od Vás | Slovensko
Váš Tip

Policajti toho už majú dosť! Koľko ožratých vodičov úradovalo na cestách v posledných dňoch? To vami zatrasie

Ubehlo len niekoľko dní od tragédie na zastávke Zochova v Bratislave. Človek by si bol povedal, že si vodiči odvtedy dajú pozor, no nie je to tak! Akoby sa všetci zbláznili. Polícia preto chystá veľkú akciu.

Najskôr prišli o život piati nevinní študenti kvôli alkoholu za volantom, no pri tejto strašnej tragédii sa slovenskí vodiči absolútne nepoučili. Práve naopak. Vyzerá to tak, akoby sa predbiehali, kto viac vypije. Polícia vyrátala, koľko prípadov ožratých vodičov odhalila len počas ostatných dní. V príspevku na Facebooku pritom uviedla len tie najhoršie incidenty.

Polícia na Facebooku spomenula najskôr tragédiu z 2. októbra, kedy opitý športový funkcionár na aute usmrtil 5 študentov čakajúcich na autobus. Hrôza však nasledovala hneď na druhý deň. Vtedy v Čadci ožratý vodič vrazil do matky s deťmi, ktoré šli po chodníku, našťastie utrpeli len ľahké zranenia.

Ďalšie prípady na strane 2 a 3.


Toto sú však ďalšie prípady, ktoré zverejnila Polícia Slovenskej republiky: 

-Piatok 7.10.2022, Bratislava ul. Košická: Príčinou vážnej dopravnej nehody zas a znova JAZDA POD VPLYVOM ALKOHOLU. Následkom arogantnej jazdy opitého vodiča zranená osoba (žena), ktorej ťažké zranenia si vyžiadali prevoz do nemocnice, kde bojuje o život.

-Piatok 7.10.2022, okres Snina: Z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky obvinili humenskí dopravní policajti 28 ročného muža zo Sniny. Obvinený spôsobil dopravnú nehodu počas vedenia vozidla Renault Megane v obci Hostovice. Počas jazdy sa dostatočne nevenoval vedeniu vozidla, nesledoval situáciu v cestnej premávke a prednou časťou auta narazil do betónového držiaka plynovej rúry. Po nehode bol podrobený dychovej skúške na alkohol s výsledkom 1,18 mg/l ALKOHOLU vo vydychovanom vzduchu.

-Sobota 8.10.2022, Bratislava Popradská ulica: dopravní policajti zastavili dopravný prostriedok MHD a podrobili vodiča trolejbusu dychovej skúške na požitie ALKOHOLU, ktorá skončila s POZITÍVNYM VÝSLEDKOM. V trolejbuse sa nachádzali osoby (cestujúci: ženy, deti, seniori) V tomto prípade možno, aj vďaka zásahu dopravnej polície, bez následkov na ohrození života, zdravia, majetku.


-Sobota 08.10.2022, Vrbovce: Dopravná nehoda, pri ktorej mal 25-ročný vodič osobného auta dostať šmyk a narazil do elektrického stĺpa. Pri nehode došlo k ťažkým zraneniam 17-ročnej spolujazdkyne. Na mieste bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 1,31 promile!OPÄŤ JAZDA POD VPLYVOM ALKOHOLU!

-Nedeľa 9.10.2022, Rovinka:Dopravní policajti boli krátko po 18.30 h vyslaní k dopravnej nehode, ku ktorej došlo v obci Rovinka. 29-ročný vodič počas vedenia vozidla na Hlavnej ulici zišiel mimo vozovky a narazil do stĺpu verejného osvetlenia. K zraneniu osôb v tejto súvislosti nedošlo. Policajti podrobili vodiča dychovej skúške, ktorá skončila s výsledkom 2,27 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Táto hodnota predstavuje 4,73 promile – z medicínskeho hľadiska STAV RIZIKA SMRTEĽNEJ OTRAVY ALKOHOLOM.

-Nedeľa 9.10.2022, Pribeta: V ranných hodinách došlo v Pribete na Novozámockej ulici k ohrozeniu pod vplyvom návykovej látky v súvislosti s dopravnou nehodou. 28 ročný vodič vozidla VW Tiguan zišiel z vozovky pred rodinným domom, kde narazil do betónového mostíka, betónovej pätky telekomunikačného stĺpu a následne do oplotenia rodinných domov. Policajti vodiča podrobili dychovej skúške s výsledkom 0,60mg/l alkoholu.OPÄŤ,ZAS A ZNOVA JAZDA POD VPLYVOM ALKOHOLU!

To sa už naozaj všetci zbláznili? Nielen slovenská polícia, ale aj zodpovední občania sú z toho, čo sa deje na slovenských cestách, zhrození. Polícia preto chystá akciu na cestách pod názvom RADAR, pri ktorej sa zameria práve na alkohol za volantom, ale aj rýchlosť a spôsob jazdy. "Kontrolám sa nevyhnú vodiči motorových, aj nemotorových vozidiel. Budú na miestach, kde dochádza k nehodám prekročením rýchlosti a pod vplyvom alkoholu," uviedla polícia, pričom akciu plánuje vykonávať do konca mesiaca.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, dus

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na snímke minister zdravotníctva SR Kamil Šaško (Hlas-SD).
Slovenská komora zdravotníckych záchranárov víta rozhodnutie nového ministra: Záchranárom sa nebudú znižovať platy
Muža vypátrali a zadržali v piatok v Medzeve v okrese Košice-okolie.
Lovci lebiek z Prezídia policajného zboru zadržali medzinárodne hľadaného Slováka: Muž sa pokúsil o vraždu
Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Juraj Blanár.
Slovensko a Srbsko majú výnimočné vzťahy: Šéf rezortu diplomacie sa stretol sministrom zahraničia v Belehrade
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár (Smer-SD).
Blanár v Srbsku otvoril honorárny konzulát: Dúfa v upevnenie vzťahov medzi krajinami
Nové osvetlenie v tréningovej hale zimného štadióna v Steel aréne.
Variabilná plocha v Steel Aréna: Aké možnosti jej rekonštrukcia priniesla?
Na Slovensku sa už od roku 2000 dvakrát do roka vakcinujú líšky proti besnote.
FotoVáš Tip
Celoplošný boj na Slovensku proti smrteľnej besnote: Líšky vakcinovali z lietadla! Ako to prebieha?
Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková
Nemecká ministerka na plné ústa o zmene klímy: Je najvyšší čas! Už sa nedá čakať
Minister zdravotníctva SR Kamil Šaško.
Poslanec PS Dvořák: Nový minister zdravotníctva Šaško začína šéfovanie rezortu vydieraním lekárov
Ilustračné foto.
Ruský vojak prešiel osem hodín s ODREZANOU rukou! Trpká PRAVDA o osudoch ľudí na fronte
Foto
Bývalý hráč Realu zažil životný šok: Vytetoval si meno dietaťa, no o pár dní to oľutoval
Polícia pre drogovú trestnú činnosť obvinila 32-ročného Banskobystričana.
Foto
S drogami sa netreba zahrávať: Banskobystričan skončil v putách! FOTO z domovej prehliadky
Na snímke poľský prezident Andrzej Duda.
Poľská vláda zvažuje prelomový zákon: Takéto niečo katolícka krajina ešte nezažila!