Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.10.2022 07:05 | Šport | Hokej
FotoVideo

Slafkovský a Regenda majú za sebou úspešný debut, Fehérváry vyrovnal rekord

Juraj Slafkovský (18), jednotka tohtoročného vstupného draftu NHL, má za sebou debut v prestížnej profilige. V noci na štvrtok sa slovenský hokejista v klasickom kanadskom derby v Montreale tešil z víťazstva domácich Canadiens nad Torontom 4:3.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Druhá noc 106. ročníka mala na programe aj súboj Washingtonu s Bostonom, hostitelia s obrancom Martinom Fehérvárym prehrali 2:5, keď úradovali českí Davidovia, Pastrňák dal gól a na tri prihral, Krejčí mal len o asistenciu menej.

Fehérváry odohral 18 minút a 44 sekúnd, z toho minútu a 18 sekúnd v oslabení. Zaznamenal mínusku a dva bloky. Fehérváry nadviazal na prípravu a v úvodnom zápase sezóny predviedol 10 bodyčekov, čím vyrovnal slovenský rekord. Napodobnil zápis Erika Černáka zo 16. apríla 2022.

Úspech Montrealu je prvé veľké prekvapenie novej sezóny. Mužstvo je v prestavbe a Maple Leafs majú naopak opäť vysoké ambície. V takýchto reáliách sa predstavil osemnásťročný slovenský útočník a na ľade sa nestratil. Štatistici mu zaregistrovali prvú strelu, hit i úspešný blok, na ľade strávil 10 minút a 34 sekúnd. Nastúpil na ľavom krídle tretieho útoku Christiana Dvoraka, napravo s ďalším skúseným hráčom Brendanom Gallagherom, avšak tí sa vo veľmi skorom presilovkovom seriáli dostávali častejšie na ľad v druhej špeciálnej formácii, čo tiež rozbilo plynulejšie a početnejšie "šichty".  

Pavol Regenda zažil v noci na štvrtok debut v zámorskej NHL. Slovenský hokejista sa radoval z víťazstva, jeho Anaheim zdolal doma Seattle 5:4 po predĺžení, hoci prehrával 1:3 i 2:4. Dvadsaťdvaročný útočník počas 10:16 min. na ľade vyslal na bránku súpera jednu strelu. Úradujúci šampión z Colorada vykročil za obhajobou titulu domácim triumfom 5:2 nad Chicagom.

O prvý hetrik sezóny NHL sa postaral Connor McDavid. Kapitán Edmontonu sa v noci na štvrtok tromi gólmi a asistenciou podieľal na víťazstve Oilers nad Vancouverom 5:3. Domáci hokejisti pritom prehrávali na začiatku druhej tretiny 0:3, k obratu prispel gólom a dvomi asistenciami Leon Draisaitl.

Výsledky:

Carolina - NY Rangers 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Góly: 26. Jarvis, 39. Skjei (Nečas), 47. Nečas (Martinook), 50. A. Svečnikov (Nečas, Stastny) – 21. Laine (Werenski).

Montreal Toronto 4:3 (0:1, 2:1, 2:1)

Góly: 21. Caufield (Suzuki, Savard), 36. Caufield, 58. Monahan (Harris, Dach), 60. Anderson (Suzuki) – 12. Bunting (Marner, Brodie), 30. Malgin (Tavares, Nylander), 59. Nylander (Tavares, Rielly).

Washington - Boston 2:5 (0:2, 2:1, 0:2)

Góly: 28. Mantha (Strome, Gustafsson), 33. Sheary (Dowd) – 8. Bergeron (Pastrňák, Krejčí), 16. Pastrňák (Krejčí, Clifton), 27. Hall (Pastrňák, Reilly), 57. Krejčí (Pastrňák, Zacha), 59. H. Lindholm.

Colorado - Chicago 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)

Góly: 14. Cogliano (MacKinnon, D. Toews), 18. Ničuškin (Rantanen, Lehkonen), 24. Lehkonen (Rantanen, MacKinnon), 31. Lehkonen (Rantanen, Makar), 58. Ničuškin (Makar, Rantanen) – 16. J. Toews (Kurashev, Athanasiou), 42. Domi (T. Johnson, P. Kane).

Anaheim - Seattle 5:4 pp (1:1, 1:2, 2:1 - 1:0)

Góly: 1. Terry (McTavish, Strome), 39. Strome (McTavish, Zegras), 50. Vatrano (Strome, Klingberg), 54. Zegras (Terry, Klingberg), 61. Terry (Gibson) - 11. McCann (Beniers, Schultz), 21. Burakovsky (Dunn), 27. Bjorkstrand (Schultz, Donato), 45. Beniers (Schwartz, Soucy).

Edmonton - Vancouver 5:3 (0:2, 3:1, 2:0) 

Góly: 25. Draisaitl (McDavid, Barrie), 35. McDavid (Draisaitl, Hyman), 40. Nurse (Draisaitl), 56. McDavid (Hyman), 60. McDavid (Kane, Nurse) – 2. Pettersson, 3. Miller (Boeser, Hughes), 21. Kuzmenko (Miller, Horvat).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, juk, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Hrôza v známej metropole! Teroristi ZAÚTOČILI, hlásia mŕtvych aj zranených
Polovica autobusu zhorela do tla, Druhá časť skončila po zrážke v priekope.
Foto
Tragická zrážka autobusu a vlaku v Nových Zámkoch: Kde sa stala chyba? Toto sú výsledky vyšetrovania
Na snímke minister zdravotníctva SR Kamil Šaško (Hlas-SD).
Šaško: Transformácia nemocníc v najbližšom období určite nie je na stole
Herečka Nicole Kidman (57).
Intímne PRIZNANIE slávnej herečky: Pri natáčaní TOHTO filmu som mala ORGAZMY!
(ilustračné foto )
Poplach na letisku! Znepokojivé, čo tam je: Zrušili lety, nik nemôže vystúpiť z lietadla
Tank (ilustračná fotografia).
Rus v Bavorsku zabil ukrajinských vojakov: Hrôza, čo im spravil! Ako ho potrestajú?
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Šutaj Eštok o odchode Muňka zo Smeru: Neteší ma táto fragmentácia, ale...
 Americký minister obrany Lloyd Austin
Minister Austin: USA má dôkazy, že... Aha, čo má robiť KĽDR a Rusko!
(ilustračné foto)
Slovenka obeťou zákerného PODVODU: Do vzťahu investovala obrovské peniaze, no potom...
Majerský ani Šimečka si v debate servítku pred ústa nedávali.
Opozícia reaguje na odchod Muňka do SNS: Začiatok rozpadu vládnej koalície?
V bráne RCD Mallorca odchytal v sezóne väčšinu duelov.
Foto
Greif považuje za čudné, že vypadol z reprezentácie: Radšej si oddýchnuť, ako byť do počtu
Minister zdravotníctva Kamil Šaško
Minister Šaško sa má stretnúť s lekárskymi odborármi: Verí v dohodu