Samostatná dužina
Ak ste už vybrali dužinu z avokáda, je to v poriadku; stále to môžete zachrániť. Lyžičkou roztlačené avokádo vložte do nereaktívnej nádoby. Potom namiesto toho, aby ste nádobu prikryli vekom, položte kúsok plastového obalu priamo na avokádo a uistite sa, že v ňom nie sú žiadne vzduchové bubliny. Rovnako ako v scenári so šupkou, vaše avokádo by malo zostať zelené aspoň dva dni (v chladničke). Ak chcete proces ešte spomaliť, môžete pridať kyselinu citrónovú alebo limetkovú šťavu. A ak zmes vyzerá hnedo, jednoduchým zoškrabaním vrchnej vrstvy by sa malo objaviť zelené avokádo.
Skladovanie avokáda na dlhší čas
Ak chcete zo svojho nakrájaného avokáda vyťažiť viac ako len pár dní navyše, je čas myslieť nekonvenčne. Jednou z možností je konzervovať ho. Znie to šialene, ale nakladať sa dá takmer čokoľvek. Nakladané plátky avokáda sú skvelým samostatným občerstvením, ale sú vynikajúce aj na sendvičoch.
Ako skladovať celé avokádo
Avokádo by sa malo skladovať na pulte, kde môže správne dozrieť pri izbovej teplote. Neskladujte avokádo v papierovom vrecku, ktoré by zachytilo prírodný etylénový plyn z avokáda a urýchlilo proces dozrievania.
Celé zrelé avokádo, ktoré ešte nie ste pripravení zjesť, je najlepšie skladovať v chladničke. Chladenie spomaľuje proces zrenia. Najlepšie je dať do chladničky zrelé avokádo alebo také, ktoré je blízko dozretia. Ak dáte nezrelé avokádo do chladničky, nakoniec dozrie, ale textúra a chuť môžu byť narušené. Ak je vaše avokádo zrelé, vložte celé, nerozrezané avokádo do vzduchotesnej nádoby alebo do zásuvky na zeleninu v chladničke. Malo by byť dobré asi dva týždne, v závislosti od toho, ako bolo pred vložením zrelé.