Mýty na internete
Internet je plný nápadov na skladovanie avokáda, ktoré v skutočnosti tak dobre nefungujú. Tu je niekoľko z nich:
Skladujte ich s olivovým olejom
Niektorí ľudia naznačujú, že tenká vrstva olivového oleja môže zachrániť vaše avokádo pred zhnednutím na deň alebo dva. Ide o to, že olej vytvára bariéru pre kyslík, takže nezhnedne. Aj keď vám to môže kúpiť trochu času (ak použijete veľa oleja), vaše avokádo zhnedne skôr, ako sa deň skončí. Ide teda o mýtus.
Otepliť a schladiť
Tento trik spočíva v namočení celého avokáda (kožou) na 10 sekúnd do vriacej vody a potom do ľadovej vody. Aj keď to môže na chvíľu udržať zhnednutie na uzde, zmení to chuť a štruktúru natoľko, že to nestojí za námahu.
Roztlačené avokádo s kôstkou
Narazili ste niekedy na kôstku z avokáda v miske guacamole? Niektorí ľudia si myslia, že vloženie kôstky do misky guacamole zabráni zhnednutiu. Aj keď kôstka môže zabrániť zhnednutiu v rozrezanom avokáde (zabránením kyslíku dostať sa k dužine pod ním), nie je to magická sila. Pridaním kôstky do guacamole nezabránite zhnednutiu.