Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.10.2022 15:22 | Šport | Futbal
Foto

Futbalisti Slovana Bratislava hostia vo 4. kole EKL FC Bazilej: Zložia favorita aj doma?

Pred týždňom to bola reklama na futbal. Bratislavský Slovan na bazilejskom Štadióne Sv. Jakuba, kde pred 53 rokmi získal Pohár víťazov pohárov, vyhral v rámci Európskej konferenčnej ligy nad domácim tímom 2:0 a vrátil sa do boja o postup zo skupiny.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Dnes by pred plným hľadiskom (včera bolo predaných 19 000 lístkov) štvrtkový výkon i výsledok rád zopakoval. Musí sa zaobísť bez stredopoliara Jaromíra Zmrhala, ale po zraneniach sa do tímu vracia ofenzívny tandem Eric Ramirez - André Green. Slovan bol aj bez nich pred týždňom u súpera príkladne aktívny a aj strelecky efektívny. „Chceme uhrať aspoň bod, aby sme živili šancu na postup. Hrali sme dobre v Bazileji. Uvidíme, čo bude v odvete. Hrali sme hrozne v Trenčíne, z čoho som vyvodil dôsledky. Bola to hanba. Toto je klub a nie dovolenkový ústav. Do boja pošlem najsilnejších a najvernejších hráčov klubu,“ vyhlásil energicky tréner Vladimír Weiss.

Švajčiarsky tím ostáva aj po prehre favoritom na víťazstvo v skupine. Vo víkendovom kole domácej Super League sa mu nedarilo, keď prehral na ihrisku Lugana 0:1 a v tabuľke je po 10. kole až na 7. mieste. „Chyby z prvého zápasu musíme odstrániť. Súper nehral tak dobre, ako je schopný. Príde k nám však plný odhodlania. Potrebuje bodovať, ak chce vyhrať skupinu. My tiež. Urobíme maximum pre úspešný výsledok. Musíme mať svoj deň a odviesť takú robotu ako v Bazileji.“

Tréner Slovana predpokladá, že situácia v skupine bude otvorená až do posledného zápasu. Včera ešte nevedel povedať, v akom rozostavení nastúpi jeho mužstvo. V hlave mal dva varianty. Rozhodol sa po podvečernom tréningu a pohovore s hráčmi. „Príchodom Ramireza a Greena stúpla naša silu smerom dopredu. Uvidíme, čo nám súper dovolí. Určite nebudeme iba brániť. Aj v Bazileji sme museli byť aktívni a takto chceme hrať i v odvete.“

Belasých by mohlo hnať za víťazstvom po dlhšom čase vypredané Tehelné pole. Tohtoročná pohárová sezóna ukázala, že pred plným hľadiskom sa vedia vybičovať a ísť naplno. „Vypredať štadión je jedna z vecí, po ktorej som túžil po mojom príchode do Slovana. Ľudia vidia, že mužstvo bojuje a ide za svojím cieľom. Niektoré zápasy sme zvrátili na emóciách, keď diváci boli naším dvanástym hráčom. Bez nich by sme to ťažko dokázali. Verím, že aj teraz nás podporia, hráči vydajú zo seba všetko a budeme v skupine stále žiť,“ želá si tréner Weiss.

Padák pre Šaponjiča prekvapil

Tréner Vladimír Weiss čistí Slovan znútra. Na jeho popud klub vyhodil športového riaditeľa Richarda Trutza i kvarteto skautov a odišiel aj generálny riaditeľ Ivan Kmotrík ml. Po ligovej blamáži v Trenčíne urobil šéf lavičky radikálny rez aj v hráčskom kádri. Z prvého tímu vykopol trio Križan, Agbo, Šaponjič.

Podľa zmluvy nemôžu trénovať s béčkom, takže sa budú do konca jesene pripravovať individuálne. Za rezervu však v 2. lige nastúpiť môžu. Slovan si najviac sľuboval od srbského útočníka Šaponjiča, ktorý mal nahradiť Nigérijčana Hentyho. V tejto sezóne však skóroval iba štyrikrát. Balkánec, ktorý pôsobil v Partizane Belehrad, Benfike Lisabon či v Atlétiku Madrid, podpísal kontrakt do júna 2025 s opciou na jeden a pol roka. „To nič neznamená. On bol v Atlétiku, no nehral. Bol v Benfice, ale nehral,“ povedal na adresu Šaponjiča tréner Weiss.

H-skupina EKL

Slovan - FC Bazilej, dnes o 18.45 hod., PP RTVS Šport

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, mb

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Bezpečnostný analytik Radovan Bránik.
Bezpečnostný expert Bránik: Prečo mi politici prekážajú na miestach katastrof!
Thermometer in front of an autumn colored tree
Užijeme si cez víkend babie leto? Zistite, čo nás čaká, blíži sa prudká ZMENA!
Český prezident Petr Pavel.
Prezident Pavel odovzdal svoj hlas vo voľbách: Silné slová! Jediná cesta, ako niečo zmeniť, je...
Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Povodňové fondy EÚ: Dostaneme viac, ako naši susedia? Premiér o tom, koľko peňazí pripadne Slovensku
(ilustr. foto)
Zákon o zdanení nápojov s pridaným cukrom vstúpi do platnosti: Veľký PREHĽAD! Čoho všetkého sa bude týkať?
Ukrajinský tank 110. brigády sa vracia cez pole z frontu v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny.
Ruský raketový útok zasiahol v Odese to, čo nemal! Zlé správy
Ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová a herec Richard Stanke.
Umelci sa ohradili voči výrokom ministerky Šimkovičovej: VÝZVA od hercov SND, čo povedal Richard Stanke?
Rachelini rodičia sú po jej smrti aj po rokoch zdrvení.
Nečakaná smrť: Rachel († 29) sa v jeden deň smiala, ďalší sa nedokázala nadýchnuť!
Uzatvorená Devínska cesta v Bratislave.
Bratislavskí vodiči, spozornite: Problematický úsek je opäť otvorený! S čím však musíte rátať?
ilustračné foto
A je to tu! POMSTA voči Izraelu: Najnovšie správy neznejú dobre
Foto
Lovaš si z prvej paralympiády v živote priviezol najcennejší kov: Havária ho dostala na vozík, na ktorom získal zlato!
Blondínka tvrdí, že si teraz žije ten najkrajší život.
Foto
Belohorcová v slnečnom Karibiku: Z tej FOTO vám zabehne! Má sa čím chváliť