Halušky, buchty, pirohy na všetky spôsoby! Všakovaké recepty starých materí prilákali do obce Margecany (okr. Gelnica) tisícky ľudí. V rámci 12. ročníka Margecianskych fajnôt predstavili kuchári dobroty z 24 slovenských i zahraničných kuchýň.
Spišské dobroty
„Ponúkame pochúťky z Kolinovce (okr. Spišská Nová Ves). Pre hostí sme si pripravili cviklovo-kapustovú polievku na spôsob boršču a zemiakovú placku plnenú kapustou, hubami a klobásou. Robíme aj džadky naslano aj nasladko, ktoré sú pre našu obec tradičné,“ uviedla Jarmila Rybárová (60).
Chutné a rýchle
Polievka
- cibuľový základ
- mleté bravčové mäso
- na kocky pokrájaná cvikla
- sladká aj kyslá kapusta
Plnená placka
- zemiaková placka
- kyslá kapusta
- domáca klobása
- varené huby