Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.10.2022 09:50 | Správy | Domáce správy

Letné vlaky zabodovali: Spoločná kampaň Slovakia Travel a ZSSK slávi veľký úspech v zahraničí

Národná organizácia cestovného ruchu SLOVAKIA TRAVEL spoločne so Železničnou spoločnosťou Slovensko rozbehla na začiatku letných prázdnin projekt Letné vlaky. Predstavila v nej už tretí ročník projektu, ktorý spája výnimočné turistické miesta sezónnymi spojmi. S kampaňou sa prihlásili do súťaže „NAJLEPŠIA EURÓPSKA VLAKOVÁ TURISTICKÁ KAMPAŇ 2022“ organizovanej Európskou komisiou pre cestovný ruch a Eurail. Kampaň získala jedno z víťazných ocenení.

SLOVAKIA TRAVEL pútavým videom nadväzovala na svoju letnú kampaň, v ktorej ukazovala zaujímavé miesta na Slovensku z pohľadu turistu. Hlavným odkazom kampane bolo Tak blízko k zážitkom, tak blízko k vám.

Veľmi si vážime toto európske ocenenie našej práce, ktoré potvrdzuje, že ideme dobrým smerom a naša práca prináša prvé úspechy aj v európskom formáte,“ povedal Václav Mika, generálny riaditeľ SLOVAKIA TRAVEL. „Kampaňou sme chceli ukázať turistom, ako môžu navštíviť výnimočné atrakcie na Slovensku kedykoľvek, rýchlo, pohodlne a ekologicky, čo sa aj  podarilo, tento rok sa letnými vlakmi odviezlo rekordných 43 376 pasažierov,“ dodal V. Mika.  

Cieľom súťaže bolo propagovať cestovanie vlakom ako model udržateľného cestovného ruchu v celej Európe. Tento rok sa ETC a Eurail snažili pri príležitosti Európskeho roka mládeže osloviť najmä mladých ľudí. Okrem toho je tiež ambíciou znižovať emisie skleníkových plynov a dosiahnuť klimatickú neutralitu do roku 2050. Slávnostné odovzdávanie cien sa bude konať 15.novembra v Prahe.

V ZSSK je väčšina kolegov železničiarmi nielen z rozumu, ale celým svojím srdcom,“ hovorí Roman Koreň, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK).

Preto sme vždy nadšení a veľmi pyšní, keď sa nám podarí dostať do vlaku aj ľudí, ktorým by inak tento spôsob dopravy ani nenapadol. Samozrejme, veľká časť kreditu ide nášmu akcionárovi, ministerstvu dopravy, u ktorého naše nápady nachádzajú podporu. Som veľmi vďačný, že najekologickejší spôsob hromadnej dopravy, železnica je integrálnou a dôležitou súčasťou slovenskej stratégie rozvoja cestovného ruch,“ dodáva R. Koreň.

Letné vlaky premávali od 11. júna do 11. septembra a v 43 vlakoch a 10 linkách prepravili rekordný počet cestujúcich. Najobľúbenejšou sa stala trasa Košice – Stará Ľubovňa. Zámerom bolo podporiť domáci turizmus. Podľa ZSSK je už teraz jasné, že projekt zopakujú aj budúci rok. 
 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vojaci zbierajú odpadky zo severokórejského balóna, ktorý pristál priamo pred vchodom do vládneho komplexu v juhokórejskej metropole Soul v piatok 20. septembra 2024.
KĽDR už zašla priďaleko: Pristálo TO priamo v areáli vládneho komplexu! Na mieste bola polícia, armáda aj hasiči
K nešťastiu došlo v stredu ráno.
Foto
Zarážajúce DETAILY zrážky vlakov v Prahe: Rušňovodič bol tak OPITÝ, že nedokázal ani...
Foto
Martin Škrtel spravil slovenský prestup leta: Fandím Trnave, ale chcem úspech s DAC!
Oňová vníma veci s odstupom času inak.
Foto
Priznanie Gizky Oňovej: Do Svokry už NIKDY! Prečo by sa nevrátila do šou, ktorá ju preslávila?
Ilustračné foto.
Policajti sa priznali k mučeniu a zneužívaniu: Rezort spravodlivosti opäť zakročil! Ďalšia brutalita?
Donald Trump.
Trump prestrelil: Ak prehrám, budú za to zodpovední aj... Vážne TOTO povedal?!
Herec Michael Madsen sa rozvádza s manželkou DeAnnou Madsenovou.
Foto
Slávny herec sa po 28 rokoch ROZVÁDZA: Manželku obviňuje zo synovej († 26) samovraždy!
Šimkovičová prekvapila na nedávnej tlačovke trendovým kúskom.
Foto
Ministerka kultúry Šimkovičová chce byť trendy: Vyvetrala sako za 3 000 eur?! Kucherenko reaguje
(ilustračné foto)
Vodiči, zbystrite: Tieto DVA diaľničné TUNELY budú 11 dní uzavreté
Z miesta hlásia ranených.
AktualizovanéFoto
Vážna nehoda v Žilinskom kraji: Zrazili sa TRI KAMIÓNY s dodávkou, hlásia ranených
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.
Mrazivé slová Lavrova: Rusko je pripravené postaviť sa pri nájazdu USA a spojencom z NATO
Foto
Slovan utrpel jednu z najvyšších prehier v histórii! Experti o príčinách: S takým výkonom neuspejete!