Plnená tortilla s mäsom a avokádom
Na 5 porcií potrebujeme
- 500 g mletého mäsa mix
- 1/2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 a 1/2 štipľavej papričky
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 1 vajce
- morskú soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- 1 hrsť strúhanky
- olivový olej
- 1 zrelé avokádo
- 1 citrón
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 100 g kyslej smotany (18%)
- 1 hrsť čerstvej mäty
- 2 – 3 tortilla placky
- 1 hrsť rukoly
POSTUP:
Pikantné mleté mäso
Mleté mäso preložíme do misky, pridáme k nemu nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak, 1 štipľavú papričku zbavenú jadierok, petržlenovú vňať a vajce. Ochutíme soľou a čiernym korením. Pridáme strúhanku a zmes dôkladne premiešame. Mäsovú zmes rozdelíme na približne rovnako veľké porcie, ktoré v rukách vytvarujeme na tenké placky. Mäsové placky opekáme na rozohriatej panvici na troche olivového oleja z každej strany približne 2 – 3 minúty.
Plnka
Avokádo rozdelíme na polovice a vyberieme dužinu, ktorú nakrájame na tenké plátky, pokvapkáme šťavou z polovice citróna, osolíme a okoreníme. Lahôdkovú cibuľku nakrájame na väčšie kúsky a 1/2 štipľavej papričky na kolieska.
Smotanový dresing
Kyslú smotanu ochutíme soľou, čiernym korením, šťavou z druhej polovice citróna a nasekanou čerstvou mätou. Dôkladne premiešame.
Plnené tortilly
Tortilla placky krátko opečieme na rozohriatej suchej panvici a rozdelíme na polovice. Každú potrieme lyžicou smotanového dresingu, navrstvíme pikantné mleté mäso, nakrájané avokádo, lahôdkovú cibuľku, štipľavú papričku a pár lístkov rukoly. Tortilly preložíme na polovicu a podávame.