Na 4 porcie potrebujeme:
- 800 g morčacích pŕs vcelku
- morskú soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- olivový olej
- 2 lyžice masla
- 1 veľkú červenú cibuľu
- 2 avokáda
- 4 vajíčka
- 1 citrón
- 1 kg zemiakov
- slnečnicový olej
POSTUP:
Morčacie stejky
Mäso umyjeme, osušíme, očistíme a nakrájame na hrubšie stejky. Osolíme, okoreníme a dáme na panvicu s rozohriatym olivovým olejom. Keď sú stejky z jednej strany dozlatista opečené, obrátime ich, pridáme lyžicu masla a cibuľu nakrájanú na tenké prúžky, ktorú orestujeme spolu s mäsom. Avokáda rozdelíme na polovice a odstránime kôstky. Pomocou lyžice vyberieme dužiny, nakrájame na plátky a uložíme na stejky. Z vajíčok pripravíme volské oká. Tesne pred dokončením pridáme na panvicu k stejkom ešte lyžicu masla, cibuľku uložíme na avokáda, pokvapkáme citrónovou šťavou a chvíľku povaríme. Potom odložíme bokom, prikryjeme alobalom a necháme chvíľu odpočívať.
Domáce hranolčeky
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na hranolčeky. Oblanšírujeme 3 minúty vo vriacej osolenej vode. Scedíme a necháme dôkladne odkvapkať. Potom ich osmažíme v rozohriatom slnečnicovom oleji dozlatista. Hotové hranolčeky vyberieme na papierovú utierku. Na záver ich osolíme.
Servírovanie
Na morčacie stejky s avokádom a cibuľkou pridáme volské oká. Ako prílohu podávame domáce hranolčeky.
Prajeme dobrú chuť!