Svoje o tom vie kuchár Vladimír Rúfus (48) z Liptovského Mikuláša, ktorý sa tam po dvojročnej koronavírusovej pauze vrátil už po ôsmy raz a práce mal veru neúrekom. Vladimír pripravoval jedlá v stane, v ktorom bola celková kapacita interiéru s exteriérom 8 000 miest. Za deň sa tam ľudia otočili tri- aj štyrikrát. Dopoludnia to boli skôr miestni Mníchovčania, poobede a vo večerných hodinách turisti.
V kuchyni pracovalo spolu s Vladimírom 40 ľudí. Len za jeden deň v stánku pripravili a predali 2 000 žemlí s mäsom z volov, 4 000 porcií kurčiat, 180 kíl pečeného bravčového mäsa a 300 až 400 bravčových kolien. Cez víkend ich upiekli aj tisíc denne. Ešte oveľa viac porcií by museli pripraviť, keby počasie viac prialo a dalo by sa sedieť aj vonku. Aby sa taká náročná šichta dala vôbec zvládnuť, zamestnanci vypijú niekoľko litrov vody denne, navyše, za deň môžu popri práci dostať aj 5 pollitrákov piva.
Napriek bohatému pitnému režimu celý deň nejdú na toaletu. „Vypijem 5 litrov vody denne, 2 pivá, všetko to vypotím pri práci,“ potvrdil nám sympatický Lipták. V ich stane pracovalo 250 čašníkov, ktorí boli rozdelení - jedni roznášali pitie, druhí jedlo. Liter piva stál 13,40 €, porcia kolena s knedľou 19,80 €.