Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.10.2022 20:40 | Správy | Zahraničné správy

Zle padnúca podprsenka je vážnym rizikom pre vaše telo! Desivé výsledky štúdie

Nová štúdia odhalila nie príliš šťastné zistenia pre ženy, ktoré pri výbere spodnej bielizne nestrávia zrovna dlhý čas. Mnohé zdravotné ťažkosti totiž spôsobuje práve nesprávny výber veľkosti podprseniek.

Ako píše denník Daily Mail, aj obyčajná zle padnúca podprsenka môže spôsobiť nemalé problémy. Z tisíc opýtaných žien mnohé pociťovali prevažne bolesti chrbta, krku, hrudníka a mali zlé držanie tela, odreniny kože, strie či vyrážky. Keďže ľudské telo sa často mení, vedci odporúčajú, aby ženy prehodnotili veľkosť podprseniek každých šesť až deväť mesiacov. Až 91 percent to však nerobí dostatočne pravidelne a 10 percent z opýtaných priznalo, že rovnaké podprsenky nosia aj po dobu 6 až 10 rokov.

Športový terapeut Andreas Anastasiou a všeobecná lekárka Hana Patel odhalili tie najčastejšie ťažkosti, ktoré môžete z tohto dôvodu pociťovať aj vy. Patria k nim napríklad preliačiny na ramenách, ktoré spôsobujú práve príliš tesné popruhy. „Postupom času sa tesné a úzke popruhy podprsenky zarývajú do mäkkých tkanív okolo ramien a vyvíjajú priamy tlak smerom nadol na kľúčne kosti, čo môže zúžiť priestor v kostoklavikulárnom priestore,“ vysvetlil Andreas a poradil, že riešením je ponechať medzi popruhom a ramenom medzeru o veľkosti aspoň jedného prsta.

Ďalším znakom sú aj zhrbené ramená, ktoré sú následkom nosenia príliš voľných podprseniek a toho, že potom preberajú aj váhu celých pŕs. Medzi príznaky, ktoré viete včas pozorovať, patrí bolesť rúk, hrudníka, ramien či chrbta. Doktorka Hana v tomto prípade odporúča masáž hrudníka a ramien, vďaka čomu uvoľníte mäkké tkanivá, fyzioterapiu či cvičenia ako joga a pilates. Problém, ktorý sa vyskytuje hlavne u žien, ktoré dlhé roky nosia zle padnúce podprsenky, je bolesť chrbta a krku. Na vine môžu byť predovšetkým tesné a úzke ramienka, ktoré spôsobujú okrem spomínaných bolestí aj začervenanie postihnutých svalov, kŕče, napätie v daných oblastiach či slabosť rúk a nôh.

Keď lem a ramienka podprsenky dobre nesedia alebo sa dostatočne neumývajú, dochádza aj k nepríjemnému treniu pokožky. Správna podprsenka by sa o pokožku nemala otierať a nemala by spôsobovať ani vyrážky. Ak sa tak ale stane, doktorka odporúča použiť k tomu určené krémy a lieky. V neposlednom rade vám môžu podprsenky spôsobiť dokonca strie, teda zjazvenia kože, ktoré môžu byť aj trvalé. Príliš voľná podprsenka totiž môže byť aj príčinou poklesu prsníkov, čo vedie k vzniku strií. Ak preto odpozorujete ich výskyt aj bez toho, aby ste pribrali na váhe, môže to byť práve znakom toho, že by ste si mali zaobstarať podprsenku, ktorá vám poskytuje väčšiu oporu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nima

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustr. foto)
Obrovská tragédia v Srbsku: Armádne vozidlo sa zrazilo s civilným autom! Hlásia obete
Ľubomír Belko patrí k brankárskym hviezdam Niké ligy.
Žilina mohla v lete prísť o svoju brankársku hviezdu: Belko ponuku z Talianska odmietol
Niektoré okresy na Slovensku zasiahnu prívalové povodne! (Ilustračné foto)
Výstrahy pred povodňami platia aj naďalej: V týchto okresoch si dávajte pozor
Most v banskobystrickej mestskej časti Kremnička, ktorý vo štvrtok 19. septembra 2024 náhle uzavreli pre jeho havarijný stav a spolu s ním aj úsek rýchlostnej cesty R1 idúcej pod ním, začali búrať.
Most v Kremničke: Búranie bude pokračovať aj v sobotu večer
(ilustračné foto)
Najvhodnejšie zamestnanie podľa znamenia zverokruhu: TOTO je pre vás ideálna práca! Čas zmeniť kariéru?
Hrad Likava.
Hrad Likava sa na dva roky uzavrie: Liptovské múzeum začalo s rekonštrukciou
Na snímke predseda vlády ČR Andrej Babiš
Česi prichádzali k volebným urnám: Jasne vedie Babišovo hnutie! Ako sú na tom ostatné strany?
Náhla smrť ženy bola spôsobená syndrómom náhlej arytmickej smrti.
Muž prišiel z práce a naskytol sa mu najhorší pohľad: Strašné, čo sa stalo s jeho ženou († 31)
Zubra zachytila aj ďalšia Slovenka, ktorá sa s fotkou podelila v komentári.
Váš Tip
Peter nakrútil ducha lesa: Extrémne vzácny jav na východnom Slovensku! Toto mu závidia aj dokumentaristi
Rakúska polícia (ilustračné foto).
Foto
Hrôza u našich susedov: Slovák mal starenku († 91) zneužiť a zabiť! Zverejnili FOTO podozrivého
Poľský turista bol letecky transportovaný na heliport v Starom Smokovci.
Poliak si vo Vysokých Tatrách spôsobil škaredé zranenia: Horskí záchranári sa vybrali na pomoc!
(ilustračné foto).
Páni, máte strach, že sa vaša PÝCHA časom zmenší? Všetko je inak! Aha, čo prezradila urologička