Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.11.2022 10:08 | Šport | Futbal

Tottenham rozuzlil drámu v nadstavení, Marseille tak prišlo aj o Európsku ligu

Futbalisti Tottenhamu Hotspur si postup do osemfinále Ligy majstrov z prvého miesta D-skupiny zabezpečili v utorok z poslednej akcie zápasu na ihrisku Olympique Marseille.

Pierre-Emile Höjbjerg v 95. minúte z brejku zariadil triumf Spurs 2:1 a o postup bojujúci domáci tak spadli na štvrtú priečku v skupine a prišli aj o jarné pokračovanie v Európskej lige. Osemfinále Ligy majstrov si zahrá aj Eintracht Frankfurt po víťazstve na pôde Sportingu Lisabon 2:1.

"Druhý polčas bol z našej strany fantastický," tešil sa po obrate v skóre asistent trénera Tottenhamu Cristian Stellini, ktorý na lavičke nahradil suspendovaného Antonia Conteho. Pred záverečným kolom bolo "déčko" najzamotanejšie a do osemfinále LM mohli postúpiť ešte všetky štyri tímy. Spurs stačila remíza, Marseille potrebovalo doma vyhrať a prvý polčas mu jednoznačne patril. V nadstavení prevahu potvrdil vedúcim gólom Chancela Mbembu, ktorý po rohu nakrátko poslal hlavou do siete center Jordana Veretouta. Tottenham sa v prvej štyridsaťpäťminútovke prakticky nedostal do šestnástky súpera a brankárovi Hugovi Llorisovi vďačil, že neprehrával vyšším rozdielom.

"Bola to pre nás poriadna lekcia a musíme sa z nej poučiť. V druhom polčase sa to však zmenilo, pretože sme si v šatni povedali, že potrebujeme viac energie, aby sme niečo dosiahli," vysvetlil Stellini, ktorého tím už v prvom polčase prišiel o zraneného útočníka Heung-min Sona.

Po zmene strán bol na ihrisku "iný" Tottenham, odštartoval aktívne a stačilo mu desať minút na vyrovnanie - štandardku Ivana Perišiča poslal do siete Clement Lenglet. Domácim nerozhodný stav na zotrvanie v Lige majstrov nestačil a v závere preto napriek pokynom kouča Igora Tudora riskovali a vrhli sily do útoku. Po hrúbke však inkasovali gól na 1:2 a v Európe budú na jar chýbať. Remíza by ich ešte udržala aspoň v EL.

"Kričal som na hráčov, nech sa držia viac vzadu, ale nepočuli ma. Ten hluk na štadióne bol enormný... V závere nastal zmätok a stálo nás to aj tretie miesto. Škoda," vyhlásil po stretnutí Tudor. Jeho náprotivok Stellini zdôraznil atribúty, ktoré priniesli jeho tímu zvrat v skóre: "Kondička, energia a vôľa. Nie je ľahké bojovať o postup na pôde súpera v takejto atmosfére. Štadión bol poriadne ´horúci´, no zvládli sme to. Nabudúce však musíme hrať celých deväťdesiat minút rovnako, ako sme to dokázali v druhom polčase." Povahu zranenia Sona, ktorého trafil ramenom do tváre Mbemba, po zápase nevedel posúdiť. "Uvidíme, čo povedia lekári. V šatni však už s nami oslavoval," vyhlásil Stellini.

Frankfurt si postup do osemfinále LM vybojoval dvoma víťazstvami v záverečných dvoch kolách. Po minulotýždňovom domácom triumfe nad Marseille uspel v utorok v rozhodujúcom kole v Lisabone nad Sportingom 2:1, s ktorým doma v prvom dueli prehral hladko 0:3. Aj Eintracht musel doháňať náskok súpera - v 39. minúte sa v drese domácich presadil Arthur Gomes. Bundesligista zvrátil skóre v priebehu desiatich minút druhého polčasu, keď penaltu premenil Daiči Kamada a v 72. minúte zaznamenal druhý gól Randal Kolo Muani.

"Potvrdili sme, že sme ´comeback´ tím," tešil sa po záverečnom hvizde stredopoliar hostí Sebastian Rode. "Nezačali sme dobre, ale do druhého polčasu sme dali všetko a zaslúžene si zahráme Ligu majstrov aj na jar." Sporting bol v istom momente záverečného dňa na čele skupiny, napokon však spadol na tretiu priečku a bude pokračovať v EL. "Je to pre nás veľké sklamanie. Musíme sa však z toho dostať a bojovať ďalej," uviedol obranca portugalského zástupcu Sebastian Coates. Sporting sa v minulej sezóne do osemfinále LM dostal, vyradil ho tam Manchester City. Do vyraďovačky Ligy majstrov si už v tomto ročníku vybojovali miestenku ďalšie dva portugalské tímy Benfica Lisabon a FC Porto.
 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Z miesta hlásia ranených.
AktualizovanéFoto
Vážna nehoda v Žilinskom kraji: Zrazili sa TRI KAMIÓNY s dodávkou, hlásia ranených
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.
Mrazivé slová Lavrova: Rusko je pripravené postaviť sa pri nájazdu USA a spojencom z NATO
Foto
Slovan utrpel jednu z najvyšších prehier v histórii! Experti o príčinách: S takým výkonom neuspejete!
Vládne konsolidačné opatrenia nahnevali Slovákov
Foto
Konsolidačné opatrenia nahnevali Slovákov: Politici by mali začať šetriť od seba! Čo sa ľudí najviac dotklo?
Ivana okrem žiaľu po tragickom úmrtí syna sužuje hnev na talianskeho rapera.
Foto
Na Ivanovho syna († 9) na katolíckom festivale spadla bránka: Otec nerozumie bezcitnosti známeho rapera
Kadyrov sa sťažuje, že auto mu nejde.
Tak to je bizár! Musk dal Kadyrovovi Cybertruc, no teraz... Bojovníkovi ostali oči pre plač
Dvojica spolu randí krátko.
Foto
Rozvášnená Sklenaříková ukázala NOVÉHO priateľa! Horúce bozky na červenom koberci: Aha, koho ulovila
Karsci sedel vzadu v aute. Po zrážke, žiaľ, utrpel zranenia nezlučiteľné so životom.
Foto
Nezvratný osud? Smrť verného fanúšika Karcsiho († 63) cestou zo zápasu: Zomrel v aute, v ktorom nemal byť!
Mačák (v krúžku) získal so spoluhráčmi veľa úspechov.
Foto
Smutná správa pre športový svet! Bolestivý koniec futbalistu Jara Mačáka († 50): Ku koncu už len šepkal
Ilustračné foto
Foto
Horor v Zázrivej: Úchylák lákal malé školáčky do auta! Jedna z nich skončila v nemocnici
Robert Fico znižuje DPH na potravinách, ktoré ľudia kupujú najčastejšie.
Fico a Takáč sľubujú lacnejšie potraviny: Ako si vláda posvieti na obchodníkov?
Herečka bola považovaná za sexsymbol 50. rokov.
Foto
Žijúca legenda: Sophia Loren oslavuje 90. narodeniny! Spoznáte ju ešte?