Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.11.2022 00:00 | Nové Časy | Čas Vianoc

Slováci pod stromčekom obľubujú elektroniku

Hitom Vianoc stále zostávajú smartfóny a tablety, konkurujú im však aj slúchadlá.

Blížia sa Vianoce, a to znamená aj čas zháňania darčekov pre našich najbližších. Medzi najobľúbenejšie darčeky pod stromčekom patrí na Slovensku spotrebná elektronika. Prinášame 8 tipov na darčeky, ktoré potešia.

1. Smartfón

Jednoznačný hit každých Vianoc za uplynulé desaťročie. Nie nadarmo zažívajú na Štedrý deň nápor obchody s aplikáciami. Ľudia ich totiž nakupujú do mobilov, ktoré našli pod stromčekom.

2. Smart hodinky

Asi najväčší hit po mobilných telefónoch. Smart hodinky sa zlepšujú každou generáciou. Môžete ich kúpiť za pár desiatok eur, ale aj za pár stoviek. Záleží, aké funkcie vyžadujete. Tie najlepšie vám zmerajú aj EKG.

3. Tablet

Ponuka tabletov je každým rokom väčšia a stúpa aj popularita tohto zariadenia. Jednoznačnou jednotkou na trhu je iPad, ale nájdete aj oveľa lacnejšie zariadenia, ktoré tiež splnia svoj účel. Vyberajte podľa toho, na čo všetko bude obdarovaný tablet využívať.

Otvoriť galériu
Zdroj: Adobe Stock

4. Počítač

Notebooky potešia najmä ľudí, ktorí ich dennodenne využívajú na prácu. Pri kúpe počítaču zvážte to, čo všetko bude dotyčný na notebooku robiť. Je to dôležité najmä preto, aby ste nemíňali zbytočne veľa peňazí za „nadupaný“ notebook, na ktorom sa bude iba písať či pozerať videá na YouTube.

5. Herná konzola

Dvaja najväčší výrobcovia herných konzol priniesli na vianočný trh horúce novinky. Obe ponúkajú prakticky rovnakú technológiu. Vyberajte podľa toho, ktoré hry chcete, aby obdarovaný hral.

6. Kuchynský robot

A teraz niečo, čo poteší žienky domáce. Kuchynský robot je ideálny darček pre ženy, ktoré rady vyvárajú a vypekajú. Chutné jedlá a dezerty sú zase benefitom pre darcu.

7. Robotický vysávač

Ďalší praktický darček, ktorý poteší celú rodinu. Vďaka robotickým vysávačom sa z otravného vysávania stala činnosť, na ktorú prakticky nemusíte myslieť. V ponuke sú už aj vysávače, ktoré umývajú dláždenné podlahy.

8. Bezdrôtové slúchadlá

Slúchadlá sú jednoznačne hitom súčasnosti. Čoraz viac ľudí sa venuje behu a športovým aktivitám, pri ktorých ich využije. Navyše pandémia nás naučila používať rozličné aplikácie na video konferencie a pri tých slúchadlá tiež oceníte. Kvalitné kúpite už od 30 eur. Pred kúpou si pozrite recenzie na to, ako slúchadlá prehrávajú hudbu a napríklad aj to, ako na nich funguje mikrofón.

Ako sa zbaviť starej elektroniky

Ak na Vianoce dostanete nový elektronický spotrebič alebo napríklad mobilný telefón, tak sa potrebujete zbaviť toho starého. Ak ide už o nefunkčný prístroj, môžete ho odovzdať predajcovi, ktorý ho zrecykluje. Ak je prístroj stále funkčný, môžete ho speňažiť prostredníctvom internetového bazáru. V prípade staršieho počítača, tabletu alebo mobilného telefónu však môžete prístroj darovať na charitu. Viacero organizácií tieto prístroje poskytuje napríklad deťom zo znevýhodnených komunít, ktoré ich môžu využiť na učenie.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Herec Braňo Deák sa v bielej farbe cítil ako doma.
Úprimné priznanie Braňa Deáka: V tomto som úplne ako ŽENA! Takého chlapa by chcela doma každá
Tomášovi hrozí v prípade dokázania viny 25 rokov väzenia až doživotie.
Foto
Jozefa († 70) a Vieru († 69) mal zavraždiť vlastný syn: Podrezal otca a udusil matku?! Strašné, čo sa dialo v dome hrôzy
Na miesto priletel záchranársky vrtuľník, žiaľ, zbytočne.
Tragická SMRŤ robotníka († 36) vo výkope: Vyhrabávali ho takmer HODINU! Smutné priznanie hasiča
Payne mal už v minulosti problémy s užívaním návykových látok.
Foto
Mrazivé POSLEDNÉ chvíle pred smrťou Liama Payna († 31): Znepokojivý telefonát na núdzovú linku a...
Helio môže byť na svoju prácu patrične hrdý.
Foto
Brazílčan za 21 rokov vybudoval mestskú džungľu: Padne vám sánka, koľko stromov SÁM vysadil!
Hlava štátu doteraz najvýraznejšie skritizovala kabinet Roberta Fica.
Foto
Štátne inštitúcie si v čase konsolidácie kráľovsky PRILEPŠIA: Prezidentský palác, SIS a... Ako to vysvetľujú?!
Prezident USA Joe Biden
Prišiel čas UKONČIŤ vojnu v Gaze, vyhlásil Biden: Do Izraela má namierené šéf americkej diplomacie
Lídri EÚ počas summitu EÚ v Bruseli.
Lídri vyzývajú Európsku komisiu na zmeny v nelegálnej migrácii: Žiadajú NALIEHAVÉ návrhy
Female scientist working in the CDC laboratory.
Vedcom sa podarilo čosi nevídané: Podarí sa oživiť dávno vyhynutý druh? Vo veci nastal kľúčový posun
Národná galéria v Londýne.
Útoky klimatických aktivistov pokračujú: Národná galéria v Londýne koná, s týmto sa tam už nedostanete
Na snímke ukrajinská špecialistka na odmínovanie Naďa Kudrjavcevová, ktorá pracuje pre Švajčiarsku nadáciu pre odmínovanie počas konferencie o odmínovaní Ukrajiny vo štvrtok 17. októbra 2024 v Lausanne vo Švajčiarsku.
Ukrajina sa stala najviac zamínovanou krajinou na svete: Desivé prognózy! Pomôcť chcú DESIATKY štátov
Chudnutie (ilustračná fotografia).
Prekvapivé zistenia vedcov: Lieky na chudnutie môžu pomôcť aj pri ďalšom probléme! Má to ale háčik