Máme pre vás hneď dva recepty, ktoré s menšou pomocou zvládnu aj šikovnejšie deti.
Nepečená tvarohovo-ovocná torta s čokoládou
12 porcií
Potrebujeme:
Korpus
- 300 g vanilkových maslových sušienok
- 30 g kakaa
- 100 g lieskovcovo-orieškovej nátierky
- 120 g masla
Krém
- 500 g roztierateľného tvarohu
- 250 g mascarpone
- 100 g práškového cukru
- 100 g roztopeného masla
- 250 g mrazenej lesnej zmesi
Poleva
- 150 g horkej čokolády
- 150 ml smotany na šľahanie (33 %)
Ozdoba
- 30 g mrazom sušených jahôd
Postup:
Korpus
Rozdrvené sušienky, kakao, lieskovcovo-orieškovú nátierku a zmäknuté maslo zmiešame, zmes nasypeme do formy a rovnomerne utlačíme lyžicou.
Krém
Tvaroh, mascarpone a práškový cukor vymiešame dohladka. Prilejeme roztopené maslo a ručne vmiešame mrazenú lesnú zmes, aby sa krém príliš nezafarbil. Krém nanesieme na sušienkový základ a povrch torty uhladíme.
Poleva
V mise zmiešame nalámanú čokoládu a zalejeme ju horúcou smotanou. Zmes rozmiešame dohladka a polevu nalejeme na povrch torty až k okrajom. Ozdobíme mrazom sušenými jahodami a necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.