Gnocchi s lososom, cherry paradajkami a bazalkou
4 porcie
Potrebujeme:
• 250 g čerstvého lososa
• 1 pór
• 2 veľké strúčiky cesnaku
• 80 g masla
• 2 lyžice olivového oleja
• 200 g cherry paradajok
• 100 ml suchého bieleho vína
• 500 g zemiakových gnocchi
• šťavu z 1/2 citróna
• morskú soľ v mlynčeku
• čierne korenie v mlynčeku
• 1 hrsť čerstvých bazalkových lístkov
Postup:
Bielu časť póru rozkrojíme na polovicu, umyjeme a nadrobno nasekáme. Cesnak nakrájame taktiež nadrobno. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme asi 40 g masla. Keď sa maslo rozpustí, orestujeme na panvici dozlatista pór a cesnak. Ochutíme morskou soľou a mletým čiernym korením.
Lososa umyjeme, zbavíme ho kože a nakrájame na malé kocky. Krátko ho opečieme spolu s pórom.
Cherry paradajky nakrájame na polovice alebo na štvrtinky a pridáme na panvicu restovať, kým nezmäknú. Potom prilejeme biele víno. Keď sa alkohol z vína odparí, pridáme zvyšné maslo nakrájané na kocky.
Medzitým si v osolenej vriacej vode uvaríme gnocchi. Varíme ich asi 1 minútu, kým nevyplávajú. Potom ich scedíme, pridáme k lososovi a opatrne premiešame. Na záver pridáme trochu citrónovej šťavy a nahrubo nasekané lístky bazalky.