Potrebujeme:
- 4 ks kuracích pŕs (môže byť aj iné mäso či losos)
- placky (kúpené alebo domáce)
- tuk - olivový olej
- 1 cibuľu
- zopár strúčikov cesnaku
- zázvor
- čili papričky
- 1 dcl bieleho vína
- mandle
- čierne korenie
- koriander
- soľ
- 1 kyslú smotanu
- syr (parmezán)
- zeleninu podľa chuti (baby špenát, paprika, stonkový zeler, avokádo)
Postup:
Cibuľku nakrájame na drobno a orestujeme. Kuracie prsia nakrájame na kúsky a vložíme do panvice. Osmahneme, pridáme korenie. podlejeme vínkom. Zeleninu (papriku, stonkový zeler, zázvor) nakrájame a vložíme k mäsu. Premiešame. Pridáme nasekané mandle a podusíme.
Pripravíme si omáčku: do kyslej smotany pretlačíme cesnak. Avokádo ošúpeme a nakrájame na plátky. Na placku položíme kúsky avokáda, navrstvíme mäso a smotanu. Placku preložíme, na vrch dáme syr a zapečieme v rúre. Ozdobíme smotanou a špenátom.