Za túto dobu si získaval srdcia Slovákov svojou harmonickou chuťou a rokmi overenou receptúrou. Nemení sa, nestárne, stále kráča s dobou a modernizuje svoj vzhľad. Počas 50-tich rokov sa až sedemkrát preobliekol a zmenil dizajn. A za svoju obľúbenú chuť vďačí voňavým odrodám hrozna, ako aj umeniu a skúsenostiam pivničných majstrov.
Vianoce aj Nový rok sa nám už nezadržateľne blížia a za niekoľko dní sa ocitneme v roku 2023. A ako to už býva zvykom, pri vianočnej večeri aj oslavách Silvestra a Nového roka si pripíjame na zdravie s rodinou a blízkymi. Určite nám dáte za pravdu, že ani u vás sa tieto prípitky nezaobídu bez jedného z najslávnejších Slovákov - Hubertu de Luxe, ktorý nás sprevádza už od sedemdesiatych rokov minulého storočia.
Aj v priebehu roka sa vyskytne mnoho príležitostí na prípitok. Možno si to už ani neuvedomujeme, respektíve to berieme akosi automaticky, že pri výnimočných príležitostiach máme vždy poruke niektorý z výrobkov Blanc alebo Rosé tejto legendárnej značky.
Zrodil sa v 70. rokoch
Neustála zmena je prirodzená nielen pre ľudí, ale aj pre firmy a ich produkty. Podobne to platí aj pre najobľúbenejší a najznámejší sekt od sereďskej spoločnosti Hubertu J.E. Unikátne, aromatické biele šumivé víno Hubert de Luxe obľubujú už celé generácie Slovákov a Sloveniek už od 70. rokov minulého storočia. Jeho chuť je absolútne ikonická a predstavuje prienik toho najlepšieho z tradície a inovácií.
Dôležité je hrozno a výrobný proces
A prečo je vlastne De Luxe tak obľúbený? Dôvodom sú predovšetkým odrody hrozna, z ktorých sa vyrába, ako aj samotný výrobný proces. De Luxe sa vyrába z muštov aromatických hrozien a používajú sa výlučne len odrody Iršai Oliver, Muškát Moravský, Müller Thurgau, Muškát Ottonel a Tramín červený. „Rovnakou metódou sa vyrábajú napríklad aj talianske šumivé vína, ale od nášho de Luxe sú iné. Keďže sme severnejšie, tak naše vína majú vyššie kyseliny, a tak sú sviežejšie,“ vysvetľuje Ingrid Vajcziková, hlavná enologička HUBERT J.E.
Špecifickosť de Luxe dáva aj výrobný postup. U klasických sektov sa využíva sekundárna fermentácia hotových vín. Odlišný postup je pri tejto luxusnej značke aromatického šumivého vína. Vyrába sa primárnou fermentáciou, nazývanou aj metóda Asti, teda prvé kvasenie muštu. Celý proces sa odohráva v uzavretých kvasných nádržiach. Pri tejto metóde je kvasenie muštu zastavené skôr, aby vína nestratili svoj muškátový charakter a zachovali si podiel hroznového cukru.
Takýmto spôsobom nadobudne de Luxe svoju charakteristickú arómu, sladšiu chuť a zlatistú farbu.
Nový elegantný a čistý dizajn
Počas rokov prechádzal najväčšou zmenou práve jeho dizajn a etiketa. Celý čas jej však dominovala zlatistá farba a menili sa len jej odtiene. Pozornému oku neunikne tiež zmena loga. Jeho najvýraznejšia zmena nastala v roku 2002, kedy výrazný červený erb nahradil minimalistickejší dizajn. Poslednou a najnovšou zmenou prešiel De Luxe v roku 2021/2022, kedy sa s novou, jednoduchou a elegantnou etiketou skvele zaradil medzi proukty modernej gastronómie. Rok 1825, ako rok vzniku vinárstva HUBERT J.E., je však na fľaške de Luxe, ako aj na všekých ostatných produktoch Hubert doteraz, čo je jasný znak toho, že spoločnosť je hrdá na svoju bohatú minulosť, ktorou sa nie každý podnik môže pochváliť. Meniť sa síce môžu technológie a vonkajší obal, no skvelá chuť tu zostane navždy.
Za výnimočné ceny na e-shope: www.najnapoje.sk