Hokaidovo-zelerové placky
Na 6-8 placiek potrebujeme:
- 1/2 hokaido tekvice
- 1/2 očisteného zeleru
- 1 malá lyžička sladkej mletej papriky
- štipka kurkumy
- 3-4 veľké lyžice hustého jogurtu
- 2 vajíčka (ak by ste videli že sa zmes nelepí dostatočne, pridajte kukuričný škrob)
- soľ
- hroznový olej alebo vami obľúbený tuk na smaženie
Tip 1: Na zasýtenie môžete pridať nakrájaný špek alebo šunku, podľa vašej chuti.
Tip 2: Druhý variant je so zemiakmi. Postupujete rovnako ako pri prvom recepte. Zmena však spočíva v tom, že 3-4 väčšie zemiaky po nastrúhaní vyžmýkame a zbavíme vody.
Postup:
Zeleninu alebo zemiaky na hrubo nastrúhame. Necháme 10 minút odstáť, aby sme odstránili pustené šťavy. Následne všetko spolu zmiešame. Zmes necháme 5 minút stáť, ak pustí opäť šťavu, zahustíme ju kukuričným škrobom, prípadne pridáme ďalšie vajíčko. Na rozohriatom tuku skúsime spraviť najprv jednu placku, či nám pekne drží konzistencia. Potom pokračujeme.