Plný žalúdok robí s ľudskou psychikou zázraky, no jedlo môže nielen zasýtiť, ale aj zahriať. Stačí trochu štipľavej papriky či feferónky a razom si ani nevšimnete, že v rámci úsporných opatrení vaša drahá polovička udržuje v byte konštantných osemnásť stupňov Celzia.
Mexické ragú s chrumkavými tortilami
Otvoriť galériu
Mexické ragú s chrumkavými tortilami
Zdroj: lidl
4 porcie
Potrebujeme:
- 500 g mletého bravčového mäsa zo stehna
- 4 tortila placky
- 100 g suchej bielej fazule (deň vopred ju necháme napučať vo vode)
- 2 bobkové listy
- 1 cibuľu
- 3 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- morskú soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- 100 g paradajkového pretlaku
- 3 červené kapie
- zeleninový vývar podľa potreby
- 3 lyžice sterilizovanej kukurice
- 1 červenú feferónku
Postup:
Mexické ragú
- Napučanú fazuľu uvaríme v hrnci s bobkovými listami domäkka. Potom ju scedíme. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a opražíme dozlatista na rozpálenej panvici na troche olivového oleja. Pridáme mleté mäso, ktoré dôkladne opečieme do zlatohneda (dávame pozor, aby nevznikli veľké hrudky). Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pridáme paradajkový pretlak, zamiešame a krátko spolu orestujeme.
- Z kapie odstránime semienka a nakrájame ju na tenké pásiky. Spolu s uvarenou fazuľou pridáme k mäsu. Podlejeme asi 100 ml vývaru, premiešame a približne 5 – 10 minút dusíme na miernom ohni domäkka. Podľa potreby podlievame vývarom, aby bolo ragú šťavnaté. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- Na záver do jedla primiešame kukuricu a na kolieska nakrájanú červenú feferónku (ak chceme jedlo menej pikantné, jadierka môžeme odstrániť). Stiahneme z ohňa a necháme dôjsť.
Chrumkavé tortily
- Tortily krátko opečieme na suchej panvici do chrumkava. Nakrájame ich na trojuholníky.