Vyučený kuchár Mário získal hneď po škole svoju prvú prácu v bratislavskom hoteli. Po roku aj pol mu jeho kamarát a kolega navrhol záskok v Španielsku. Išiel tam len na dvojtýždňovú skúšku, no už sa nevrátil. Medzitým sa stihol oženiť s Brazílčankou Sabrinou, s ktorou majú dve dcérky.
„Osem rokov som varil v reštaurácii neďaleko Malagy. Najprv som bol kuchár, neskôr šéfkuchár. Popri práci som sa vzdelával. Mojím mentorom bol aj michelinský kuchár s dvoma hviezdami Dani García,“ prezradil Kasala, ktorý si túžil so ženou otvoriť vlastný podnik. Napriek tomu, že minuli všetky úspory a na účte im ostalo 12,62 eura, sa im to v lete 2014 aj podarilo. Po 4 rokoch však kvôli stúpajúcemu nájmu zmenili priestory za väčšie, ktoré im ponúkol ich stály klient.
Lákadlom sú špeciality
Reštaurácia má 24 stolov a nachádza sa 150 metrov od pláže. Pracuje v nej 8 ľudí z celého sveta. Čašníci sú z Argentíny, Filipín a Maďarska, barman Nemec, v kuchyni sú Španielka, Bulhar a Dánka. „Samozrejme, stále varím aj ja. Je ťažké nájsť dobrého kuchára, aby som to mohol nechať len na neho. Ja som takého ešte nenašiel,“ ozrejmuje Mário, ktorý je aj účtovníkom a prevádzkarom. Manželka má zasa na starosti rezervačný systém.