Vianoce síce patria medzi najkrajšie dni v roku, no zároveň môžu predstavovať mimoriadne veľkú záťaž pre našu peňaženku. Pokiaľ ešte nepoznáte sortiment obľúbených a cenovo dostupných privátnych značiek K-Classic, K-Bio či K-Favourites, ktoré nájdete vo všetkých predajniach spoločnosti Kaufland, je najvyšší čas to napraviť!
„Našim zákazníkom sa snažíme ponúknuť to najlepšie od našich dodávateľov. Záleží nám na tom, aby odchádzali z predajní spokojní, a to nielen pred Vianocami. V širokej ponuke tovaru preto počas celého roka nájdu okrem iného aj vysoko kvalitné produkty našich privátnych značiek, a to za výhodné ceny,“ hovorí Samuel Machajdík, hovorca spoločnosti Kaufland Slovensko.
Tipy na predvianočné nákupy
Ak ste sa rozhodli tento rok sledovať vaše výdavky o čosi dôslednejšie, vďaka výhodným cenám za kvalitné a chutné produkty privátnych značiek sa vám to podarí ľavou zadnou. Celkovo ich má Kaufland vo svojej ponuke až 4 349.
• Značka K-Classic, ktorá tento rok získala v marketingovom programe Dôveryhodné značky ocenenie Najdôveryhodnejšia privátna značka na Slovensku, je tým najlepším dôkazom, že špičková kvalita nemusí stáť veľa. V jej širokom sortimente nájdete už viac ako 1000 produktov.
• Sortiment pod značkou K-Favourites vás prekvapí exkluzívnou ponukou gurmánskych potravín. Či už pripravujete slávnostnú večeru alebo špeciálne raňajky k vianočným rozprávkam, spoľahnúť sa môžete na širokú ponuku mäsa, syrov, orechov i marmelád so 75 % podielom ovocia.
• Kaufland je presvedčený, že bioprodukty nemusia byť drahé. Všetky produkty s logom K-Bio sú v bio kvalite a vyrábajú sa podľa predpísaných EÚ Bio smerníc, teda okrem iného neobsahujú farbivá, chuťové zvýrazňovače ani umelé arómy.
• Milovníci rastlinnej stravy a všetci tí, ktorí trpia rôznymi potravinovými intoleranciami, si svoje menu poľahky pripravia aj pomocou produktov privátnych značiek K-Free a K-take it veggie. Tipy na chutné recepty nájdete tiež vo Veggie Kaufland online kuchárke.
• Pre tých, ktorí si Štedrý večer nevedia predstaviť bez chutnej rybky, odporúčame vyskúšať ponuku čerstvých rýb K-Blue Bay. Neprehliadnite ani vybrané vína Cultura Vini a pivné špeciály Stephans Bräu. Za zmienku stojí aj nepotravinový tovar Kauflandu, vrátane hračiek Kidland® a elektroniky SwitchOn®, vďaka ktorému budete môcť vybaviť všetky nákupy pod jednou strechou.
• Kaufland neustále rozširuje aj svoj produktový rad K-Z lásky k tradícii, v rámci ktorého vo všetkých 74 predajniach na Slovensku ponúka domáce mliečne i mäsové výrobky, vyrobené zo slovenských surovín na základe osvedčených receptúr, ako aj vajcia z voľného výbehu.
• V Kauflande môžete okrem výhod pre majiteľov vernostnej karty Kaufland Card či pravidelných akcií na vybrané produkty objaviť aj skutočné poklady, ktoré vám pomôžu pohostiť každú návštevu.
Vedeli ste, že?
Jedným z cieľov spoločnosti je, aby bol sortiment privátnych značiek čo najviac trvalo udržateľný a šetrný voči planéte. Prísny výber dodávateľov, čo najkratšie dodacie trasy, používanie medzinárodných certifikátov, ako je Fairtrade alebo Rainforest Alliance, členstvo v celosvetovej organizácii pre bezpečné a zodpovedné poľnohospodárstvo GLOBALG.A.P., ale aj znižovanie tuku, cukru a soli v potravinách pod vlastným logom, patrí medzi bežné štandardy, ktoré Kaufland dlhodobo dodržiava.
Tradičné pirohy na váš sviatočný stôl
Pokiaľ rozmýšľate, čím by ste svojich blízkych tento rok kulinársky prekvapili, stavte na overený recept foodblogera Pána Tymiána. Toto vianočné jedlo plné kvalitného mäsa, orechov a byliniek vám doma vyčaruje tú pravú sviatočnú atmosféru! Prajeme dobrú chuť :)
Cesto:
500 g polohrubej múky K-Classic
1 vajce
100 ml vody
180 g uvarených zemiakov v celku
soľ
Plnka:
240 g bravčovej panenky
240 g K- Favourites Mortadella Bologna
1 čl čierneho korenia
soľ
1 hrsť čerstvej šalvie
100 g masla
50 g lieskových orechov
1 hrsť čerstvej šalvie
Postup:
Uvarené zemiaky zbavíme šupy a na strúhadle najemno nastrúhame. Múku, vajce, vodu, soľ a postrúhané zemiaky spolu zmiešame a vypracujeme do hladkého cesta. Bravčovú panenku zbavíme blán a šliach a nakrájame na čo najmenšie kúsky, prípadne pomelieme. Rovnako postupujeme aj pri Mortadelle. Obe suroviny spolu zmiešame, jemne osolíme a okoreníme. Takto pripravenú zmes dáme na hodinu do chladničky odpočívať.
Pripravené cesto na pirohy vyvaľkáme na hrúbku asi 2 mm a formičkou alebo pohárom z neho vyrežeme kruhy, ktoré budeme plniť mäsovou plnkou. Do stredu pripraveného cesta dáme lyžičkou náplň. Jednu stranu cesta preklopíme cez náplň a vidličkou okraje spojíme. Pirohy varíme v osolenej vode, sledujeme kým nevyplávajú na hladinu a potom ich varíme ešte 4 - 5 minút. Hotové jedlo prelejeme rozpusteným maslom a na zaver pridáme nasekané lieskovce a čerstvé lístky šalvie.