Príjemne ho prekvapili! Po dvoch rokoch pandémie sú v mestách opäť vianočné trhy a napriek vyšším cenám sa tešia vysokej návštevnosti. Veľkým lákadlom sú, samozrejme, stánky s jedlom, ktoré zvyknú mať rôznu úroveň kvality.
Nový Čas sa so šéfkuchárom a spolumajiteľom reštaurácie Menju Martinom Korbeličom (48) vybral otestovať obľúbené i exotické pochúťky na trhoch v Bratislave. Testovali sme vzhľad, čerstvosť a, samozrejme, chuť. Ako to dopadlo?
1. Cigánska pečienka z kuracieho mäsa od Lucky catering
- Cena: 6,50 eura
- „Chalani boli uhladení, usmiati, išla z nich pozitívna energia,“ prezradil šéfkuchár, ktorý sa pustil do ochutnávania.
- Vzhľad - Kuchyňu mali upravenú, žiadny bordel, boli zohraní.
- Čerstvosť - Žemľa je chrumkavá, nie je tvrdá a ťahavá.
- Chuť - Mäsko nie je vysušené. Cigánska má správnu hrúbku a cibuľka nebola upravená na rozpadnutie.
- Celkové hodnotenie - Ísť na trhy a nedať si cigánsku by bol hriech.