Ako však priznáva, v rodine a okolí je najpopulárnejšia jej jablková štrúdľa. Preto ju pečie dosť často a vždy sa po nej len tak zapráši.
Potrebujeme:
- 1 balenie babičkinho lístkového cesta alebo domáce lístkové cesto
- Jablká
- Hrozienka
- Cukor
- Škoricu
- 1 vajíčko
- (orechy – nemusia byť)
- Piškóty alebo kokos
Postup prípravy:
Jablká olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Osobne ich už nelúpem, umyté rovno nastrúham. Cesto rozdelíme na dva diely a vyvaľkáme dva obdĺžniky. Keď máme veľmi šťavnaté jablká, slabo ho poprášime rozdrvenými piškótami alebo strúhaným kokosom. Rozložíme plátky jabĺk, prípadne nakrájané orechy, trochu osladíme, posypeme prepláchnutými hrozienkami a škoricou. Kratšie strany prehneme dovnútra a dlhšie strany preložíme cez seba. Švom položíme na plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme. Spočiatku 10 minút na 220 stupňov Celzia, potom teplotu znížime na 180 stupňov Celzia a pečieme ešte 20 minút. Teplota a čas sú orientačné.
Dobrú chuť!