Okolo pása si omotali kuchynské zástery a hor sa čarovať podľa obľúbených a tradičných receptov starých materí. Obľúbené tváre sa rozhodli, že sa o kúsok zo svojho sladkého potešenia podelia a prezradili nám recepty na svoje obľúbené sviatočné sladkosti, ktoré nebudú chýbať na ich štedrovečernom stole. Sľubujú potešiť nielen oči, ale aj chuťové poháriky.
Katka Jakeš (34), tanečnica
Orechové úliky
- 120 g mletých orechov
- 120 g práškového cukru
- 120 g mletých piškót
- 120 g masla
- 30 g kakaa
Krém:
- 70 g masla
- 30 g cukru
- 20 ml vaječného likéru
Ešte potrebujeme:
- čokoládu na varenie
- trochu masla
- formičky na úliky, špicaté bez včeličky
- 30 detských piškót
Postup:
Všetko spolu premiešame, urobíme menšie guľky, ktoré môžeme obaliť v práškovom cukre, natlačíme do formičky, spravíme dierku. Suroviny na krém vyšľaháme do hladkého krému a naplníme ním cukrárske vrecko s úzkou špičkou. Vianočné vylepšenie spočíva v tom, že ich potom namáčame v čokoláde (roztopená čokoláda, trošku masla) a nakoniec ich ozdobujeme ako vianočne stromčeky. Môžeme použiť cukrárske ozdoby - hviezdičky dávame navrch, na zvyšok tiež hviezdičky alebo guľôčky.