Piekli ich naše staré matere i naše drahé mamy, teraz ich pečieme my a raz ich budú pod stromčekom servírovať aj naše deti. Ponúkame vám štyri sladké recepty, ktoré trvalo patria k vianočnej atmosfére Slovákov rovnako ako koledy či Popoluška.
Fúkané kokosové rožky
20 minút
Potrebujeme:
- 150 g hladkej múky
- štipku soli
- 1 lyžičku sódy bikarbóny
- 370 g práškového cukru
- 200 g strúhaného kokosu
- 250 g masla
- 100 g čokolády na varenie (52 % kakaa)
- 20 g kokosového oleja
Postup:
- Všetky suché ingrediencie preosejeme a s maslom vymiešame na kompaktné cesto. Zabalíme do fólie a necháme v chladničke odležať najlepšie do druhého dňa.
- Formičky vymažeme rozpustenou bravčovou masťou alebo maslom a naplníme ich pripraveným cestom do polovice. Po celej dĺžke urobíme veľkú priehlbinu, aby sa rožky nafúkli.
Otvoriť galériu
Fúkané kokosové rožky
Zdroj: lidl